На 5 декември 2018 г. на тържествена церемония в аулата бяха раздадени дипломите на випуск 2018 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Близо 200 студенти от 20 бакалавърски и магистърски бизнес специалности получиха своите дипломи. За поредна година дипломантите на ВУЗФ положиха клетва като икономисти. Те се заклеха да се посветят с цялото си сърце и всички сили на хуманността, да защитават с достойнство професионалната си подготовка и да работят за своето усъвършенстване, да използват научните си познания единствено за доброто на своя народ и да допринасят с труда си за неговото по-добро бъдеще, да бъдат достойни граждани на България.

В присъствието на цялото ръководство и академичен състав на висшето училище, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов приветства абсолвентите от випуск 2018 г. и от сърце им пожела да се развиват с неспиращ ентусиазъм и да не забравят откъде са тръгнали. И им обеща, че ВУЗФ винаги ще ги подкрепя в бъдещите им проекти. Доц. Вазов благодари на партньорите на ВУЗФ от Investor Media Group, като подчерта, че те имат голяма роля за успехите на университета през годината. Той посочи, че с това партньорство ВУЗФ вече има мащаб да се развива по примера на най-добрите световни университети. Той изтъкна и силния старт на Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ и благодари на екипа от преподаватели и експерти в нея за активната публикационна дейност и участия в различни форуми, чрез които помагат за издигане и утвърждаване на авторитета на висшето училище на национално и европейско ниво.

Поздрав към всички дипломанти и гости в залата отправиха отец Антони от катедралния храм-паметник “Св. Александър Невски” и хористите от храм “Св. Неделя”, които им пожелаха да вярват в себе си и в Бог и с труда си, да вървят напред и да постигат успехи. Специален поздрав към всички присъстващи поднесе зам.-ректорът по учебната дейност и качеството на ВУЗФ доц. д-р Виржиния Желязкова, която изпълни на пианото “Балада за Аделина”, с което предизвика безброй овации в залата.

По традиция по време на церемонията ректорът на университета връчи специални награди на отличили се през годината преподаватели, студенти, докторанти и служители. Доц. д-р Станислав Димитров бе отличен за активна научно-приложна дейност през 2018 г. и заслуги за организацията и провеждането на международната конференция “PEPP – регламент, ефекти и проблеми”, организирана от ВУЗФ в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., проведена на 30 май 2018 г.

Проф. д-р Григор Димитров получи признание за активна научно-приложна дейност през 2018 г. и заслуги за организацията и провеждането на кръглата маса на тема „Модели за преструктуриране на здравеопазването в България (проблеми и възможни решения)“, проведена на 30 октомври 2018 г.

Орлин Пенев, изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България”, бе награден с грамота за постигнати високи резултати в научноизследователската дейност като докторант във ВУЗФ през 2018 г. с научен ръководител проф. д-р Радослав Габровски. Доц. д-р Яким Китанов, декан на академичната програма на ВУЗФ, бе отличен за активна преподавателска и учебна дейност през 2018 г. Радка Милчева, началник на отдел

“Студенти”, получи отличието за служител на годината във ВУЗФ за постигнати високи резултати в организацията и управлението на отдел “Студенти” през 2018 г.

Сред студентите бяха отличени Георги Калчев, специалност „Международен бизнес и финанси“, който стана първенец на випуск 2018 в бакалавърската степен. Със специалния приз СВЕТЕЛИНАТА НА ВУЗФ беше отличена Мария-Елена Леонкева, специалност “Счетоводство, контрол и корпоративен анализ”. Призът е най-високото отличие за студент във ВУЗФ. Той се връчва за отличен успех и активно участие в академичния живот по време на обучението на студента, завършил с най-висок успех бакалавърска и магистърска степен на обучение във ВУЗФ.

Със специални награди си тръгнаха и всички отличници в степен „Бакалавър“ и пълните отличници в магистърската степен. Дипломите в отделните специалности връчиха ръководителите на катедрите – проф. д-р Огняна Стоичкова, катедра “Финанси”, доц. д-р Десислава Йосифова, катедра “Счетоводство и контрол”, проф. д-р Боян Дуранкев, катедра “Маркетинг и мениджмънт”. Допломите в катедра “Застраховане и осигуряване” бяха връчени от доц. д-р Станислав Димитров.

Специални гости на събитието бяха проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България и ректор на МГУ “Св. Иван Рилски” и Левон Хампарцумян, член на Настоятелството на ВУЗФ, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк.