Георги Боршуков разработва революционните ефекти във филма „Матрицата“

„Вашият недвижим имот има дигитален близнак“ – това е мотото на американската компания BeyondView Inc. Основана е през 2015 г. и е базирана в Сан Франциско, Калифорния. Това съобщи водещият Христо Николов в предаването „ИмоТиТепо Bloomberg TV Bulgaria.

PropTech фирмата BeyondView е специализирана в създаването на цифрова версия на недвижима собственост. Обектите се заснемат изключително прецизно с висококачествена техника, след което дигиталното копие на имота се предоставя на поръчителя. Възможностите са най-различни и не се ограничават само с виртуален оглед. Компанията прави революция по отношение на сътрудничеството и комуникацията между собственици на имоти и доставчици на услуги.

Ключова фигура в BeyondView е българинът Георги Боршуков, който заема длъжността главен технологичен директор. Освен това, той е известно име в киноиндустрията зад Океана, като два пъти печели най-престижната американска кинонаграда „Оскар“. На церемонията през 2001 г. Киноакадемията награждава Георги Боршуков, Ким Либрери и Дан Пипони в категорията за технологични постижения и системата им за обработка на изображения (рендъринг), която прави фурор с филма „Матрицата”.

През 2015 г. триото Боршуков-Либрери-Пипони отново получава „Оскар“, този път за технологията Universal Capture от компанията Esc Entertainment. Тя позволява създаването на изключително реалистични човешки лица, като се използва компютърна анимация. Технологичните „Оскари” най-често се връчват за минали постижения, които са допринесли за развитие на киноиндустрията през годините.

Повече за Боршуков и професионалния му път вижте във видеото.