В неделя – 23 ноември, в 11.00 часа, БНТ и продуцентска компания СПОТЛАЙТ ще дарят на храм-паметника “Св. Александър Невски” 1000 броя DVD-та с документалния филм “Златното сърце на София” на режисьорите Найо Тицин и Горан Благоев. Филмът е преведен на английски, френски и италиански и ще бъде предоставен за продажба, а приходите ще остават за храма. Дарението е по повод 90-ата годишнина от освещаването на най-големия храм в България.

Телевизионната премиера на “Златното сърце на София” ще бъде по БНТ1  на същия ден вечерта от 21.45 часа. Филмът е разказ за съборния храм на България, който съвсем не е само знак на православната ни духовност. В него се оглеждат всички превратности на следосвобожденската ни история чак до наши дни.

Филмът вече беше представен в Европейския Парламент в Брюксел, на празниците на изкуствата “Аполония” в Созопол и на културен фестивал “София поздравява Рим” в италианската столица и беше отличен на международния фестивал ART & TUR за туристически филми в Порто, Португалия.

Ко-продукцията се осъществява и със съдействието на Програма “Култура” на Столичната община и Първа инвестиционна банка.