На дискусия, организирана от Съюза на българските художници, по повод конкурса за нов графичен знак на БНТ, генералният директор Константин Каменаров изрази готовност за сътрудничество с творческата гилдия в името на оптимален краен резултат. Дебатът относно приоритетите пред новата визия на обществената медия доведе до заключението, че телевизионните и художествени експерти трябва да обединят усилията си в името на една обща концепция, която да отговоря на обществената роля на БНТ. Трудността на задачата и краткият срок бяха сред основните възражения на творческата гилдия по отношение на конкурса.

„Новата визуална рамка трябва бъде в дълбоко съзвучие с традицията и завещаните ни брилянтни образци. Акцентът, който поставяме днес, е върху силната съвременна обществена телевизия, каквато е БНТ, защото тя се развива и става все по-гледаема и различна“ – каза Константин Каменаров по време на дискусията. Той подчерта, че професионалната общност е естествен партньор в изграждането на новата визуална концепция.

Уточняването на детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица. Генералният директор покани представители на професионалната общност на художниците на среща в БНТ в сряда (13 юни).