Като обикновени зрители тези дни си задаваме въпроса, кога Българска Национална Телевизия ще отдели парламентарния контрол в отделен канал.

Този въпрос ни обзе и вчера 15 март, когато вместо да се излъчват новини по Националната телевизия, за да може зрителите да бъдат информирани за случващото се в Лясковец , тя излъчваше без прекъсване парламентарен контрол от празната пленарна зала.

Питаме, БНТ до кога ще трябва да ни заливате с пряко излъчване на празна зала с 5-10 депутати в нея?

В много държави като Гърция, Германия, Италия и др. има отделен канал, който работи, само когато има заседание на парламента.

По този начин зрителите на Националната телевизия не се натоварват да гледат парламентарни заседания, а самата телевизия не си променя програмата.

В България също може много лесно да бъде пуснат такъв канал, който да се приема ефирно и да излъчва само при заседания на правителството, така програмата на BNT 1 ще бъде облекчена и зрителите ще бъдат доволни.

Надяваме се шефката на БНТ да се замисли малко и да започне да променя БНТ 1 в полужителен аспект.

Добре ще е БНТ да вземе прост пример от италианската телевизия RAI или дори от турската телевизия TRT, където има отделни канали за всичко, а не както при нас в милата ни родина един голям телевизионен ''Мишмаш''.

Ние ще продължим да следим промените в БНТ и ще подадем идей, с което се надяваме БНТ да започне да работи по европейски.

Очаквайте още статии по темата.