“БНТ – по-силна от времето!” е слоганът, който ще звучи в ефира на Българската национална телевизия през 2014 година. Рекламното изречение, предложено от 31-годишната Мария Димитрова Стоянова от град Сливен, спечели симпатиите на журито, което оценяваше предложенията за мото по повод 55-годишнината на Обществената телевизия.

Конкурсът бе обявен в края на месец март и приключи на 9 април. Вярна на мисията си да бъде близо до зрителя, телевизията отправи към всички предизвикателството да опишат какво е за тях БНТ.

„БНТ – по-силна от времето!” В пет думи Мария Стоянова е успяла да каже най-важното, с което зрителите свързват Националната телевизия: взаимно доверие, авторитет, памет с бъдеще. Силни сме заедно и вярваме в ценности, неподвластни на времето”, обоснова избора на журито Силвия Симова, ръководител на Направление „Публични комуникации” и председател на комисията.

Мария Стоянова, чиито слоган бе предпочетен от журито, е на 31 години и има 8-годишно дете. Тя сподели, че идеята й хрумнала почти веднага. „Обичам да гледам БНТ, защото е много балансирана и разнообразна телевизия. Любими са ми научнопопулярните и документални поредици”, допълни Стоянова. Тя ще получи лично наградата си, която е уикенд за двама в хотел „Св. Иван Рилски” в Банско.

Екипът на БНТ, който разгледа всички 518 писма, бе изключително затруднен в избора си. „Радва ме фактът, че в конкурса се включиха хора на различна възраст от цяла България. Най-много предложения получихме от участници от София. Имаше и много писма с по няколко идеи. Сред тях мога да спомена имената на Катерина Ганева и Любомир Димитров, които ни изпратиха по 18 доста добри предложения за слогани. Това е доказателство, че изпълняваме успешно мисията си да бъдем близо до зрителя”, допълни Силвия Симова.

Другите две предложения, които събраха най-много гласове от комисията, са „БНТ! Не мога без теб!” на Магдалена Шумарова и „БНТ – Вие ни познавате!” на Росица Костова.

Българската национална телевизия благодари на всички, изпратили предложения за конкурса, както и на своите зрители за дългогодишното доверие.