Българската национална телевизия представи логото и мотото на международния песенен конкурс Детска Евровизия 2015 пред Генералната асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). 13-ото издание на най-престижната детска песенна надпревара в Европа ще се проведе на 21 ноември в столичната зала «Арена Армеец». Ръководствата на всички обществени телевизии на Стария континент, които участват в 74-ата Генерална асамблея на EBU в Прага, приветстваха идеята логото и мотото на конкурса да е #откривай (#discover).

В своята презентация PROUD TO PRESENT генералният директор на БНТ Вяра Анкова покани всички обществени телевизии да участват в Детската Евровизия и да открият красотата и традициите на България. «Една от основните ценности и мисия на обществената телевизия е да вдъхновява всички да откриват нови светове и култури. Именно това искаме да покажем с логото и мотото на Детската Евровизия, на която България е домакин тази година. Каним ви да се докоснете до нашия откривателски дух, до прекрасната българска природа, култура и традиции. Едно от най-значимите съвременни изобретения – компютърът, е дело на българина Джон Атанасов, който е повярвал в мечтата си. Нека заедно с нас в България да създадем и сбъднем мечтите си, защото те нямат граници», каза в презентацията си генералният директор на БНТ Вяра Анкова. 10 държави вече са потвърдили участието си в най-престижната детска песенна надпревара в Европа. Сред тях са Италия, Ирландия, Малта и Холандия. Крайният срок за заявки е 31 август, когато ще стане ясно колко ще бъдат участниците в песенния конкурс.

Преди два дни Управляващата група за Детската Евровизия на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) одобри логото на 13-то издание на песенния конкурс. То е вдъхновено от красотата на българската природа и отразява най-добре тазгодишното послание на конкурса - # откривай (#discover).