„Под прикритие“ и „Четвърта власт“ ще се борят и за приза „Най-добър телевизионен сериал“

Българската национална телевизия участва с 21 номинации в седем категории в престижните награди Jameson Златна Бленда 2014. След като миналата година взе седем статуетки в конкурса, сега медията участва с двата си най-хитови сериала – „Под прикритие“ (за втора поредна година), и „Четвърта власт“. Във второто издание на Jameson Златна Бленда се включват български филми и сериали, които са публично представени в периода 1  юни 2013 –  31 юли 2014.

„Под прикритие“ 4 и „Четвърта власт“ имат номинации в общо седем категории: „Лошото момче на България“, „Фаталната жена на България“, „Най-гореща двойка“, „Откритие“, „Най-запомняща се реплика“, „Най-грабваща история“ и „Най-добра екшън сцена“.

Любимците от „Под прикритие“ Захари Бахаров (Иво Андонов) и Мариан Вълев (Куката), са с втора поредна номинация – за „Лошото момче на България“. Тази година към компанията им се присъединява и Явор Бахаров, който направи изключително силна роля като мафиотския син Бардем.

От„Четвърта власт“ логичната номинация в категорията е за Христо Шопов, който изигра ролята на Павел Троянов – шеф на Бюрото за национална сигурност.

В категорията „Откритие“ са номинирани актьорът Ивайло Захариев от „Под прикритие“ и Мила Парушева от „Четвърта власт“. За приза „Фаталната жена“ ще спорят Анастасия Неделчева – балерината-компаньонка от „Четвърта власт“, и Йоанна Темелкова – Ния Туджарова от „Под прикритие 4“.

БНТ е с номинации и в категорията „Най-гореща двойка“ – Деян Донков и Мила Парушева от “Четвърта власт“ и Йоанна Темелкова и Захари Бахаров от „Под прикритие“.

Двата хитови сериала на БНТ ще участват и с най-запомнящите се реплики и сцени. В „Четвърта власт“ незабравими ще останат: „Няма минало, всичко е както преди. Още сме в ръцете на същото зло“, “Лъжата в журналистиката означава край” и “Този път си във война с истината. Няма как да спечелиш”. Номинациите за хитови реплики в „Под прикритие“ са: „Много предатели, брат, много“ на Иво Андонов и „Те ни гонят, ние бягаме“ на Куката.

В категорията „Най-грабваща история“ с номинация са Андрей Кръстанов – бивш сътрудник на Държавна сигурност, и Павел Троянов, чиито амбиции в политиката завършват със самоубийство в „Четвърта власт“.

А завладяващата професионално-лична драма е за комисар Попов, който убива Джаро на гроба на дъщеря си, и за мафиота Фарук, чиито син е убит от Куката пред очите му. И две сцени са от четвъртия сезон на „Под прикритие“.

Криминалната поредица се състезава в още една категория – за „Най-добра екшън сцена“, с три номинации. Това са зрелищното преследване на Джаро по улиците на Свети Влас, сцената, в която Куката спасява проститутката Мона и моментът, когато Джаро измъква Ния от засадата на турците.

Гласуването вече стартира и всеки може да подкрепи своите фаворити на официалния сайт на наградите jamesonzlatnablenda.bg до 17 ноември.

Гласувайте за сериалите на БНТ „Под прикритие“ и „Четвърта власт“ на jamesonzlatnablenda.bg!