Истинско музикално приключение очаква децата в новия спектакъл „Приказки с оркестър“. На 26 октомври в столичната зала „България“ публиката ще се наслади на нечувани досега виртуозни изпълнения на музикантите от „Етно Класик Дрйим Оркестър“ с диригент Димитър Христов.

Музиката за спектакъла е изцяло авторска и специално написана за представлението. Една от целите на композитора Костадин Генчев е да се покаже красотата на класическите и етно инструментите, комбинацията на техните тембри, както и съчетаването на българските фолклорни интонации с тези на класическата музика. Женските етно вокали са пресъздадени от уникалните гласове на Гергана Димитрова и Евелина Христова - солистки на женския хор „Мистерията на българските гласове” и „ЕВА квартет“.

„Уникалната звучност в музиката за „Приказки с оркестър“ се получава от съчетаването на тембрите на инстументи като цигулки, виоли, виолончели, кларинет, фагот, обой, корни и други с фолклорните - кавал, гайда, гъдулка и тамбура.

Основната идея в музикален план е децата да разберат какво богатство има България в лицето на фолклорната, етно и класическа музика.“ – споделя известният композитор Костадин Генчев, познат от група „Булгара“, „Мистерията Еньовден“ и много други етно формации.

Създаден по сюжета на българската народна приказка “Тримата братя и златната ябълка“, целта на спектакъла „Приказки с оркестър“ е да въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове. Историята се разказва от двамата актьори Милица Гладнишка и Иван Велчев.

Проектът позволява в една по-непринудена, изключително забавна и достъпна форма да запознае децата с видовете музикални инструменти и тяхното звучене, да събуди интереса им към различните изкуства – музика, рисуване, театър и да покаже как те променят обикновеното и го правят по-красиво, вълнуващо, вълшебно...

„Приказки с оркестър“ не  е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България“, където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro и eventim.