Bridgestone, световен лидер в областта на гумите и каучука, предоставящи решения за безопасна и устойчива мобилност, обяви пускането на своята най-нова приключенска гума за движение по пътя, предназначена за мотоциклетния пазар - Bridgestone Battlax Adventure Trail AT41. Със своя солиден, офроуд външен вид, гумата осигурява отлични характеристики на сухо, невероятна тяга, сцепление и спиране на мокро, за да подсигури безопасно и комфортно пътуване при всякакви метеорологични условия.

Със своя офроуд външен вид, новата Bridgestone Battlax Adventure Trail AT41 има оптимизиран дизайн на шарка на протектора с канали, подобряващ водоотвеждането и допринасящ за впечатляващите характеристики на гумата при мокро време, благодарение на увеличените средни обеми на каналите и по-последователното съотношение на каналите в контактните зони. Новата форма на блоковете на гумата намалява частичното износване на рамото ѝ, докато оптималната конструкция на пояса и новата шарка дават голяма стабилност. Туринг сместа на Bridgestone Battlax Adventure Trail AT41 - с 3LC технология, използвана при задните гуми - също допринася за отличните характеристики на гумата на мокра и суха настилка, както и по отношение на нейния пробег.

Най-новата шосейна туринг гума на Bridgestone ще се предлага от февруари 2022 г. в девет размера (4 предни и 5 задни), всички с маркировка M+S. С тази гама Battlax Adventure Trail AT41 обхваща повечето мотоциклети в сегмента Adventure.

„Battlax Adventure Trail AT41 е шосейна гума, която допълва приключенския вид“, каза Нико Туй, ръководител на отдел „Мотоциклети“ в Bridgestone EMIA. „Сегментът на „приключенските“ мотори е най-големият нарастващ сегмент при продажбите на мотоциклети през последните няколко години, а най-новата ни пътна гума за този пазар е проектирана да донесе комфорт и безопасност - както при сухо, така и при мокро време - на мотоциклетисти с приключенски дух.”

Информация за медиите: Светлозар Карабельов, Communications Expert, APRA Porter Novelli Balkans Communication Group, +359 895 770 760


За Bridgestone в Европа, Русия, Близкия Изток, Индия и Африка (EMIA)

Bridgestone в Европа, Русия, Близкия изток, Индия и Африка (BSEMIA), със седалище в Завентем (Белгия), е дъщерно дружество на Bridgestone Corporation, глобален лидер, предоставящ устойчива мобилност и модерни решения. В допълнение към своите първокласни гуми и каучукови продукти, BSEMIA предлага нарастващо портфолио от решения, ориентирани към гумите и мобилността, и обслужва своите клиенти в обширна мрежа за търговия с хиляди локации.

Заедно със своите партньори и водени от ангажимента си за глобална корпоративна социална отговорност наречен „Нашият начин да служим“, Bridgestone и дъщерните ѝ дружества са посветени на формирането на устойчиво бъдеще на мобилността и подобряване на начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят.

За повече информация за Bridgestone в EMIA, посетете www.bridgestone-emia.com и www.bridgestonenewsroom.eu. Последвайте ни във Facebook, Instagram, YouTube и LinkedIn.