Мария Силвестър и Владимир Караджов приеха наградата на годишната церемония на b2b Media Awards 2018

Социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ получи обществено признание и бе отличен с наградата „Телевизионен проект със социална насоченост“ на годишните награди на b2b Media. Призът беше връчен на водещите на предаването по време на церемония в петък вечер, 8 юни.

„Наградата е вид обратна връзка, която получаваме за това, което правим. Не мислим за това, докато работим по предаването, дори не мислим за реакциите на семейството, искаме само да свършим работата…, но да видиш накрая щастието в очите на хората е най-красивото усещане, което човек може да си причини“, коментира Мария Силвестър. Коментар на Мария Силвестър и майстор Влади Караджов в „Тази събота и неделя“ >>

Предаването „Бригада Нов дом“ се излъчва успешно в ефира на bTV вече три сезона и е част от мисията на телевизията да прави зрителите съпричастни с трогателни човешки истории, в които герои са не знаменитости, а обикновените хора. Мария Силвестър и неуморната бригада на Караджов променят живота и съдбата на семейства с тежка съдба, като само за пет дни превръщат старите им и нефункционални жилища във уютни домове. За три сезона екипът на предаването е върнал надеждата на общо 34 семейства за по-добър живот и са сбъднали мечтите на над 100 деца. Така bTV изпълнява социално отговорната си медийна функция не само чрез новините, актуалните си предавания и кампании на телевизията и лицата й, но и чрез развлекателното си съдържание.

Третият сезон на „Бригада Нов дом“ разказа трогателните истории на 14 многодетни семейства, в който Мария Силвестър, Влади Караджов и бригадата помогнаха да отгледат децата си в достойни условия за живот. Близо 1 милион зрители средно от всички зрители пред екрана са проследили мисията на предаването да преобрази жилищата им за 5 дни.