В отговор на изпратеното вчера от СЕМ прессъобщение и вследствие на твърде дългото отлагане на решение за прекратяване на лицензиите на  bTV Lady+1 и Ring.bg +1, bTV Media Group започва процедура по обжалване на мълчаливия отказ пред Върховния административен съд на България. СЕМ няма никакво законово основание да отказва произнасяне по искането на bTV Media Group. Това потвърди самият председател на СЕМ по време на последното заседание на Органа по цифрова телевизия.
 
Опитите за създаване на внушения, че възползвайки се от даденото ни по закон право на отказ от лицензии, застрашава обществения интерес и процес по цифровизация, са необосновани и противоречат на законовите и пазарните принципи. Ръководството на bTV Media Group нееднократко е заявявало желанието си за съдействие и дори беше първото, което повдигна предложението за проучване на възможни варианти за успешно продължение на цифровизацията в България.
 
Безспорното доказателство за обществения ангажимент на bTV Media Group е запазването на цифровото излъчване на основния канал bTV, чиято програма е съобразена с всички потребности за висока информираност и развлекателност.
 
Изкуствено създаденото противопоставяне на обществен срещу бизнес интерес противоречи на принципите на пазарната икономика. Това, което обществото очаква от регулаторните органи е да гарантират правото на свободен избор.

Снимка: архив