Ефирът си течеше като по мед и масло. Почти цяла седмица бяхме „предпазвани“ от поредната заплаха от трансмазнини. С други думи, маргаринът пак беше обявен за убиец.

По БНТ обявиха, че поколението на прехода е „маргариново поколение“. Д-р Емилова огря bTV и кръвоносните съдове бяха подробно разнищени. Но и тоя път оживяхме, а от Сочи идваха само новини кой български олимпиец има настинка, кой е със здрав зъб.

И в тази новинарска пустош bTV произведе новини. Оставките в първата частна национална телевизия изместиха новината за серийния хранителен убиец. Най-тежко стана в неделя, утрото не обещаваше нищо добро. В „Тази неделя“ Антон Хекимян покани емблемата на телевизионния кич професора Вучков, който от 11 февруари започна нов сезон на „Времена и нрави“ в „Евроком“.

Ами хайде да се учим от Албания

До вечерта ефирът се насити с гранясалия тестостерон на Волен Сидеров, „половината бял дроб“ на Бареков, говорящата кръв на двамата дядовци на Росен Петров и ухо, дърпано от Нешка Робева. Всичко се смеси като в евтин мафиотски сериал.

Както знаем, у нас няма такова нещо като „политическа отговорност“. Ако някой политик сгреши, Нешка Робева му издърпва ухото. Когато толкова телесност се концентрира в едно предаване, започва да намирисва. В „Нека говорят“ от 9.02.2014 г. офицерът в bTV Росен Петров и кадърът на ямболската казарма Николай Бареков обърнаха с хастара навън телесата си, за дадокажатна зрителите, че не са поредните телевизионни мошеници.

Зрителите са като пътниците за БДЖ. Ако решат телевизиите да работят в интерес на зрителите, са на загуба. Но медиите печелят от „товарните си“ платформи, които продават на партийни централи и граждански сдружения. Главният изпълнителен директор на „bTV медия груп“ Павел Станчев обяснява във вестниците как в Словения, Хърватска и Румъния телевизиите процъфтяват.

Всъщност Словения е една от държавите в Европа, в която изборът между програмите на националните телевизии може да се определи като силно ограничен. И донякъде напомня за Албания – младите зрители учат италиански и английски първо от телевизията, защото гледат чужди програми. Така че, сравненията за бъдещето на българските телевизии е добре да бъдат с по-добри образци. (Със съкращения)


Източник: http://pogled.info