Cartoon Network влиза в сътрудничество с британската марка за обувки Dr. Martens, за да създадат лимитирана колекция обувки за възрастни и деца, вдъхновена от анимационната комедийна поредица, носител на награди Primetime Emmy® и BAFTA – „Време за приключения”. 

В първия си сезон, специалната колекция е посветена на обичаните герои – Фин и Джейк и ще бъде пусната в магазините на Dr. Martens по целия свят, както и онлайн от началото на март 2015 г.  
С образите на героите от популярната комедийна поредица, специалните модели на Dr. Martens са празник на въображението, еклектиката и свободния дух.

В първата колекция са включени три дизайна обувки тип „кубинки”, като два от тях ще бъдат произведени в ограничени серии от по 1460 чифта от модел.

Освен това, премиерата на колекцията ще бъде почетена с извънредно неизлъчвано досега 30-секундно издание на „Време за приключения”.

“За нас е вълнуващо да работим с Dr. Martens и да видим Фин и Джейк, представени с езика на модата и превърнати едновременно в знакови фигури както на анимационната, така и на потребителската култура” казва Джоан Броудфийлд, вицепрезидент  на Cartoon Network Enterprises, Turner Broadcasting System, EMEA.

“Лимитираната колекция ще припомни на малките и големите почитатели на „Време за приключения” колко важна е индивидуалността и ще им даде възможност да се забавляват с модните тенденции.”

Обичаната от деца и възрастни по целия свят поредица „Време за приключения” се гледа от 131 милиона зрители и 32.8 милиона деца от всички кътчета на Земята1. Двама приятели, отличаващи се с нетрадиционен героизъм, Фин и Джейк, са винаги на път в търсене на приключения, които само най-богатото въображение може да се представи.

Докато обхождат надлъж и шир митичната страна Ооо, те се запознават с нейните живописни обитатели. Поредицата, създадена от Пенделтън Уорд и продуцирана от Cartoon Network Studios е в своя пети сезон, който в момента се излъчва в страните от Европа, Средния изток и Африка. В същата зона, в ранната пролет на 2015 г. започва и шестият сезон.