Сделката определи първия лицензионен партньор за старта на световния франчайз през 2016 г.Днес Cartoon Network обявиха, че Spin Master, Ltd. ще бъдат техният глобалният партньор, отговорен за играчките по проекта, свързан с „Реактивните момичета”. Той е в центъра на дългоочакваната глобална франчайз мрежа, стартът на която е планиран за 2016 г. Посредством тази сделка, която е продължение на вече установеното партньорство между двете компании, производителят на играчки ще придобие правата да създаде цяла линия продукти, базирани на бранда, в т.ч. плюшени играчки, фигурки и комплекти за игра, кукли ролеви игри, да подбере необходимата електроника, екшън и дистанционно управляеми играчки и нововъдедения и да им вдъхне живот.

Продуктите ще бъдат пуснати в магазинната мрежа по целия сват през есента на 2016 г. “Създадохме база данни с наши партньори, за да стартираме лицензионната кампания „Реактивните момичета”, с която ще запознаем цяло едно ново поколение отдадени зрители с този разработван с много любов франчайз и видяхме, че Spin Master разполагат с всички качества и ценности, които желаем да притежават нашите продукти,” каза Пийт Йодер, вицепрезидент на Cartoon Network Enterprises, Северна Америка. “Това, което забелязваме първо, е високата класа на иновациите и емоциите, които вдъхват на своите продукти и ние сме убедени, че докато играят с играчките от линията на „Реактивните момичета”, почитателите от всички възрасти ще повярват, че и те, също като Белушка, Бръшлян и Бълбук ще могат да спасяват света преди часа за лягане.”

"Партньорството между „Реактивните момичета” и Spin Master укрепва стратегическото ни партньорство с Cartoon Network, започнало със старта на титулования бранд „Бакуган” през 2008. Новият проект е перфетният начин за пореден път да надхвърлим очакванията и разбиранията, които нашите потребители за „забавно”," споделя Крейг Симс, Vice President Global Licensing на Spin Master. Заедно, ние ще създадем неподозирани интерактивни игрови изживявания, които няма да получите другаде.” С модерната анимация на поредицата, произведена в Cartoon Network Studios и със старта на мащабната глобална лицензионна франчайз програма „Реактивните момичета”, цяло ново поколение фенове ще се запознае с един от най-обичаните и дълговечни брандове в развлекателната индустрия.

Оригиналната 78-епизодна ТВ поредица, създадена от Крейг МакКракън е завоювала 2 награди и 5 номинации за награда Emmy®, както и редица други отличия в сферата на анимацията. Освен това, поредицата вдъхнови свой филм през 2003, едно специално издание при отбелязване на 10-тата годишнина на предаването и един компютърно генериран специален епизод с ново лице “Реактивните момичета: Злоденсинг старс”, който видяхме по Cartoon Network през януари 2014 със специалното участие на Ринго Стар. Освен това, лицензионната програма на „Реактивните момичета” е едно от най-печелившите франчайз начинания на Cartoon Network въобще, генерирало повече от $ 2 500 000 000 от продажби на дребно от дебюта си и не спира да вдъхновява различни модни къщи и колекции по целия свят.