Daikin представи новото поколение на своя премиум модел климатици Perfera в магазини Termos. Тази година семейството на климатиците от серия Perfera се разгръща и е представено както от стенни модели, така и от вътрешни тела за подов монтаж. Новото поколение Daikin Perfera FTXM-R и FVXM-A предлагат най-високите технологии на производителя събрани на едно място. 


Daikin Perfera FTXM-R и FVXM-A използват най-новото поколение хладилен агент R-32 - алтернатива с ниско вредно въздействие върху околната среда, която осигурява изключителна енергийна ефективност с минимален потенциал за глобално затопляне (GWP). Като използва усъвършенствана инверторна технология за управление, системата Perfera се захранва на 80% от възобновяема енергия от въздуха и на 20% от електроенергия, или казано по-друг начин, 80% от енергията е безплатна.

Подобрената конструкция на новото поколение Perfera значително повишава енергийната ефективност в сравнение с предишните модели, със SEER до 6,81 и SCOP до 5,1, като осигурява най-добрата ефективност в своя клас, достигаща до A+++ за по-голяма икономичност на текущите разходи. Вградената функция за пестене на енергия отчита кога в помещенията няма никой и автоматично регулира настройките, за да намали потреблението на енергия, докато инверторната технология намалява текущите разходи.

С усъвършенстваните си технически показатели, Perfera предлага още по-широк работен диапазон, който осигурява ефективно охлаждане при температури от -10°C до 50°C и отопление от 24°C до -20°C, и предлага надеждна работа, за да отговори на новите предизвикателства на променящия се европейски климат.

Изключително тих
Както своя предшественик, новата система Perfera FTXM-R включва ефективна технология за намаляване на шума.  В новите вътрешни и външни тела на Perfera нивата на шум са намалени допълнително до 19dB, за да осигурят почти безшумна работа у дома и я превръщат в идеалния избор за градските райони.

Чист въздух
Моделите Perfera FTXM-R и FVXM-A са оборудвани с усъвършенстваната технология за пречистване на въздуха Flash Streamer и така постигат по-чиста и по-здравословна вътрешна среда. Flash Streamer премахва праховите частици, алергените и миризмите, за да осигури чист въздух през цялата година.

Лесна за използване и поддръжка
Новите модели Perfera FTXM и FVXM вече се доставят с вграден онлайн контролер на Daikin като стандартно оборудване. Новото интелигентно управление улеснява регулирането на системните настройки и таймерите от всяко място в дома или дистанционно чрез смартфон с помощта на приложението на Daikin. Мощната функционалност на контролера ви позволява да проверявате потреблението на енергия и да контролирате разходите.

Всички продукти на Daikin се предлагат в магазини Termos и на www.termos.bg