Discovery Communications и Google обявиха старта на „Discovery TRVLR”, иновативна поредица от екипите на Discovery VR и Google VR. Първата част от 38-серийната поредицата ще бъде излъчена на 3 ноември в YouTube и на DiscoveryVR.com, както и в мобилното приложение Discovery VR. Зрителите ще могат да посетят различни континенти чрез VR технологията с новото устройство Google Daydream View, както и с Cardboard. Поредицата може да бъде гледана и в интернет и на телефони с оперативна система Android или iOS.

 

„Discovery TRVLR“ пренася зрителите отвъд телевизионния екран и ги отпраща директно в живота на невероятни местни жители от всеки един от седемте континента на планетата. Изучавайки уникални култури чрез 360-градусово преживяване, „Discovery TRVLR“ изследва удивителни ритуали, малко известни традиции и животозастрашаващи мисии, които придават смисъл на редица местни култури в Северна Америка, Южна Америка, Азия, Австралия, Африка, Антарктида и Европа. Навлизайки в тези светове, те ще бъдат заобиколени от невероятна среда: гледки, звуци и истории, които разкриват крайностите на човешката природа. „Discovery TRVLR“ дава на зрителите усещането, че активно участват в редките открития, които превръщат пътуването из целия свят в променящо живота преживяване.

„Зрителите на Discovery се обръщат към нас за иновации и очакват да бъдат отведени на места, които удовлетворяват тяхното желание за изследване и приключение“, заяви Ребека Хaуърд, Старши вицепрезидент „Иновативни платформи и партньорства“, Discovery VR. „Както екипът за виртуална реалност на Discovery, така и този на Google споделя страстта за пресъздаване на истории чрез VR технологиите и сме изключително щастливи да си партнираме с тях в най-амбициозния ни проект до момента - „Discovery TRVLR“.

 

„Discovery TRVLR“ се състои от седем части, като всяка от тях изследва различен континент. Всяка част започва с невероятен изгрев и завършва с възхитителен залез. Из между тези пленителни природни явления епизодите се фокусират върху удивителните местни жители, включително Гурото (the Guru), Ренегатът (the Renegade), Артистът (the Entertainer) и Изследователят (the Explorer), които ще споделят уникалните ритуали, традиции и начинания, които обгръщат техните култури. Всяка от частите за Северна Америка, Южна Америка, Азия, Африка, Европа и Австралия съдържа по шест епизода, докато тази за Антарктида включва два. Цялата поредица ще представи общо 38 епизода.

 

Discovery Communications има дълга история на съчетаване на нововъзникващите технологии с качество и иновативен начин за разказване на истории. Discovery VR продължава тази традиция, създавайки вдъхновяващо съдържание, което обогатява живота на зрителите, доставяйки програма от над 160 преживявания. Ново съдържание ще бъде редовно добавяно във всички платформи. От началото си през август 2015 г. насам мобилното приложение Discovery VR има 4,3 милиона изтегляния и над 123 милиона органични гледания на ден.

 

Епизодите, заснети в Северна Америка, Южна Америка, Азия, Африка, Австралия и Европа, са написани и режисирани от Адисън О‘Дей и продуцирани от студио Here Be Dragons. Епизодите от Антарктида са режисирани от Бари Поусман и продуцирани от Yes Please Thank You. Творчески продуцент на поредицата е носителят на награда „Еми“ Сашка Унселд.