Уникалната музикална телевизия Djazz TV и телевизията за класическа музика Brava HD вече и на българския медииен пазар. Двата канала внасят свежест и новаторство на медииния пазар и  се подават на операторите в България в брилянтно HD качество, като Brava TV се подава и в 3D. Сигорно много от се питат какви пък са тези канали и от къде идва подробната информация и за двата канала.

Djazz TV HD 

DJAZZ.tv е  24 часов канал, който излъчва 24 часа 7 дни в седмицата Джаз музика!

DJAZZ.tv е първият и единствен телевизионен канал в света , посветен на джаза. Този канал излъчва изключителни джаз концерти от цял свят както  и не повторими документални филми за музиката. Разбира се канала отделя внимание и на джаз фестивалите в Америка , Европа и Азия. Със стартирането на DJAZZ.tv зрителите, които обичат джаз музиката най-накрая получиха необходимото внимание.

DJAZZ.tv избира най-добрите продукции на водещи независими производители и музикати. Тези продукции са включени в различни програми , като всяка вечер зрителите биват завладявани с  концерт или шоу в най-гледаното време. В програмата на DJAZZ.tv ще видите легендарни музиканти като Satchmo, Miles et Bird. В същото време , DJAZZ.tv отделя време и за новото поколение джаз музиканти.

DJAZZ.tv намира баланса между Full HD картина и Dolby Stereo звук и забележителни исторически записи превърнати в HD. DJAZZ.tv е любимият канал на всички! DJAZZ.tv вече и в България!

Brava HD

Brava HD е единственият Пан - Европейски телевизионен канал , посветен изцяло на опера, балет и класическа музика , както и първият културен канал излъчващ в Full High Definition ( 1920 х 1080i) и Dolby Digital аудио качество на звука. Канала е изработена екип обичащ и ценящ операта,балета и културата, екип, който избира най-добрите продукции от големите и специализирани производители на класическа музика от всички краища на света.

Brava HD излъчва класически произведения опера , концерти, балет , портрети и документални филми ; 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Нашата програмната схема на канала се състои от разнообразни формати , като шедьовър , италианска опера , кино , Weekend Upbeat , Classical Light , документални филми , Gala Concert , и много други.  Brava представя известни диригенти като сър Саймън Ратъл , Валери Гергиев , Уилям Кристи и Густаво Дудамел. Всички програми на Брава HD се излъчват в Full HD с Dolby Digital Audio. За разлика от конкурентите си, програмите на Brava HD не се прекъсват от реклами.

Brava стартира дейността си през 2007 г. върху местната кабелна мрежа на CAIW в Холандия, както и на белгийския кабелна платформа Инди. През април 2008 г., Брава HD стана достъпна за големи части от Европа чрез холандската сателитна платформа " CanalDigitaal ".

Оттогава Brava HD непрекъснато разширява своето покритие. Културният канал HD в момента е да се хваща чрез кабел, DSL , както и сателитно предаване на няколко платформи в Европа , канала е достъпен във Франция , Холандия, Белгия , Германия , Турция , Португалия, Словакия , Чешката република, Монако, а от скоро и в България.

Със стартирането на двата канала в България , телевизионният ефир става все по-културен и разнообразен. Попитайте вашия кабелен или сателитен оператор за Djazz TV HD  и Brava HD.