Готвачите трябва да се наредят до певците пред телевизора, за да не изпуснат да се запишат в някое от все по-многобройните шоута, посветени на уменията им. Би Ти Ви организира кастинг за попълване на нов риалити формат за майстори на черпака. Предаването се казва „Мастър шеф“ и ще се излъчва след Нова година. Затова през декември телевизията ще търси най-добрите любители които ще бъдат сблъскани в състезателна обстановка.

За победителя е предвидена специална награда. Техният талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната може да променят живота им завинаги, твърдят от Би Ти Ви. „Много сме развълнувани от възможността да предложим на зрителите новия за България формат, който в същото време е постигнал изключителен световен успех - коментира главният изпълнителен директор на телевизията Павел Станчев. - Вярваме, че „Мастър шеф“ бързо ще се превърне във фаворит на зрителите.“

Собственик на правата на новото предаване за България е Би Ти Ви, а изпълнителен продуцент - „Константин ентъртейн мънт“. Фирмата е нов играч на българския тв пазар, но е една от големите компании за телевизионни продукции в Германия.

Засега не е ясно кой ще е водещ на „Мастър шеф“. През 2011 г. Би Ти Ви съвместно с екипа на Слави Трифонов правиха друго риалити за неизвестни, но амбициозни готвачи. Лице на „Лорд оф дъ шефс“ бе актрисата Елен Колева, а състезанието бе спечелено от Сидония Радева от Добрич. Наградата за нея бе собствен ресторант.

„Мастър шеф“ е поредното шоу за готвачи, което големите телевизии предлагат тази година. През октомври Нова включи в програмата си друг световна марка за ресторанти - „Кошмари в кухнята“.

Предаването с водещ шеф Иван Манчев се посрещ изключително радушно от зрителите. Феновете му твърдят, че „Кошмари в кухнята“ е най-смисленото и позитивно риалити в ефира, и коментират разпалено събитията във всеки негов епизод.

Освен „Кошмари в кухнята“ и новото „Мастър шеф“ в ефира вървят и класическите готварски програми „Бързо, лесно, вкусно“ с Ути Бъчваров по БНТ и „Бон апети“ с Лора и Стоян по НТВ. През есента обаче Би Ти Ви остана без шоу за готвене, след като прекрати дългогодишното си сътрудничество с Иван Звездев. Успоредно с тези кулинарни блокове по кабела и сателита зрителите гледат и няколко целодневни готварски програми като „24 китчън“, „Фиеста ти ви“ и др.

Известни гощават зрители

Евгени Минчев, Тити Папазов, Нанси Карабойчева, Сашка Васева и Николета Йорданова са участниците в новото кулинарно предаване на Нова телевизия „Специална пратка“. Шоуто ще се излъчи от 15 до 19 декември от 18 ч. Всеки ден един от тях ще получава предизвикателство, с което ще трябва да се справя. Популярните личности ще готвят под зоркия поглед на професионалния майсторготвач Юри Велев. На финала Тити и компания ще носят приготвения от тях специалитет в дома на някой зрител.

Продуцент на формата е компанията „Паприка латино“, която преди време реализира „Черешката на тортата“. През 2014 г. форматът „Специална пратка“ е бил представен на Международния филмов фестивал в Кан.

Източник: в-к Преса/http://pressadaily.bg