Изпълнителните директори на TV7 и NEWS7 Емил Кошлуков и Кирил Благоев днес представиха цялата информация за незаконните действия, които се предприемат всекидневно, с цел ликвидиране на национална медия. Вижте цялата пресконференция:

Пред погледите на двама съдии, привременният синдик Панайот Велков извърши множество действия, превишаващи дадените му по закон правомощия.

Еднолично Велков е подписал договори с външни фирми, които обслужват всякакви други интереси, но не и тези на телевизията. А той е поставен, за да я "оздравява"! С допълнителни клаузи към договорите той дори е увеличавал многократно стойността на предоставяните услуги от избраната от него охранителна фирма. Която уж пази имуществото на телевизиите от нас – работещите в нея.

Незнайно защо всички сметки на телевизията са запорирани по негова препоръка, което прави работата ни невъзможна. Ситуацията не позволява на телевизията да работи нормално.

Използва се едно от най-силните оръжия – тоталната демотивация на служителите, на които непрекъснато се повтаря, че телевизията е фалирала, закрита и едва ли не - "от утре ви няма". В същия момент заплати не се изплащат, тъй като г-н синдикът не подписва необходимите за това документи.

Защо се случва това? Кой има интерес да ни запуши устата?! Кой има задачата да ни смачка като журналисти?!

Ситуацията изисква да бъдат предприети решителни действия за защита на словото и на нормалната работа в една медия. Каква е гаранцията, че утре безнаказаността и агресията на една шайка няма да атакува и други?

TV7 е сериозна, професионална медия, която ще продължи да работи като обществена телевизия в името на зрителите. Вярваме, че справедливостта е ценност в Европейска България и очакваме институциите и колегите ни журналисти да не ни обръщат гръб.

Не на натиска върху словото!