Съкрушителни са оценките по повод коментарите при откриването на зимната олимпиада в Сочи, направени от пратеника на БНТ Камен Алипиев. Поместваме част от мненията, публикувани в Монитор.

Публикуваме становища по темата от интернет форумите. Редакцията на „Монитор” не носи отговорност за изказаните мнения.

Лена Енева

Камен Алипиев отново се изложи за сметка на нашето национално достойнство!

Коментирайки парада на нациите при откриването на олимпийските игри не представи, а камерите не показаха присъствието на премиера на България в Сочи! За всяка една нация Алипиев коментираше присъствието на държавниците, които приветстваха отборите си! И не пропускаше да уточни,че няма да обръща внимание на политиците.

Онемях, когато българската делегация се оказа сиротна! Оказа се поредната манипулация на националната ни на думи телевизия! Телевизия, която ние, независимо от политическите си пристрастия, храним с данъците си!Алипиев и вие, от ръководството на БНТ, накърнихте националното ми самочувствие и достойнство, слугувайки на дребните си политически страсти! Срам!

Margarita Kalinova

Навремето Вера Маринова така коментираше, че имаш чувството, че си там, и подготвена с подробности за всеки отбор и състезател !

Georgi Gotsov


Дисциплинарно уволнение за такъв гаф от такава величина !!! Това е гаф с умисъл !!! Ако съм на мястото на Орешарски лично ще държа шефа на БНТ отговорен за тоя случай !!! На Камен мястото не му е в Сочи...да бъде отзован незабавно от БНТ!!!

Ангел Първанов

Тоя коментатор набеден и си повярвал е толкова професионалист,колкото екипът на Лили Попова "показа "слънчевото затъмнение преди 14 години. Една школа са. На смотаняците! Камен Алипиев е толкова кедър, колкото талашитът е дъска! Чиста проба мукава.

Yordanka Panova

Смешен, дребнав, партийно пристрастен. Спомняте ли си за НЕУТРОНКАТА и Бузлуджа? На олимпиадата няма и не трябва да има място за политически пристрастия. А той все това повтаряше - политика, политика, политика. Толкова смешен и жалък беше при излизането на украинските спортисти, какво очакваше - сценка от Майдана ли да изиграят и да превземат стадиона?!!

Rosica Serafimova

Винаги съм се питала какво прави Камен Алипиев в спортното студио на БНТ. Той няма никаква спортна култура, дори е дразнещо говоренето му. Как можаха да определят точно този човек да коментира откриването?

Христина СтоЯнова

А интелектът на нашия коментатор се видя за пореден път! Как само онемя, когато украинските спортисти не го "послушаха" , а дефилираха с чудесно настроение! Как ми липсваше Вера Маринова снощи! А нашия премиер все пак не можа БНТ да го скрие, гледахме го по други телевизионни канали!

Найден Найденов

Генетичното няма как да се промени. Едно време баща му - Цецо Алипиев, беше най-смешният коментатор в БНТ. Кажеше някаква глупост и до края на състезанието обясняваше какво е искал да каже. Имам чувството, че в БНТ ги избират в конкурс за олигофрени - еле пък спортните коментатори во главе с Петела.

Има ли значение дали си добронамерен или не, когато не си вършиш работата? А може би коментатор в БНТ е наследствена длъжност? Докато се избират по този начин, нивото ще е все същото, по-ниско от най ниското възможно и не трябва нищо да не ни учудва. Докато партийните пристрастия стоят над държавните приоритети, нищо добро не ни чака

Antoaneta Vladimirova

Алипиев, вън от БНТ! Ти не си никакъв българин и си срам за спортната журналистика!

Vivi Osa

Не за първи път този господин, подвизаващ се като спортен"журналист", прави просташки изказвания, спомням си за това как искаше да качи на летяща чиния и да взриви част от българския народ. Колеги на въпросния комплексар запазиха мълчание. Къде са пионерите на новия морал да покажат отношение?

любомир божинов

Ама приятели, моля Ви, не ви ли е жал за горкото момче?Знаете ли какво му е коствало да гледа този шедьовър и да се чуди как да го омаловажи? Че е мижитурка, слугуваща на определени политически сили, е ясно, но не е ясно защо държавата храни куче, за да я лае. Време е властта да се вземе в ръце и да изрита от БНТ не само него, а цялото ръководство, слугуващо на антибългарските интереси. Вън от телевизията, вън от България чуждопоклонниците.

ГолЯмата скука

Гамен Алипиев е слаб журналист – пристрастен, скучен, с беден речник, лошо излъчване на квартален отговорник, гласът му напомня на старите партийни секретари или на профпредседател от заводския колектив. Иначе се прави на интересен, но е скучен и досаден като вестник “Работническо дело”. На дърти години станал антикомунист - къде беше през 1989,1990 и другите години? Беше се покрил някъде… Не само заради тази проява, той въобще трябва да бъде изхвърлен от БНТ поради непригодност и непрофесионализъм. 

 

Източник: Монитор