Фейсбук показа предварително новото си приложение наречено „Вестник”, което позволява да споделяте и разглеждате статии в пресата и други съдържания поместени в смартфоните. 

"Вестник" прави разказаните истории по-красиви чрез потапянето в дизайна и екрана, без да има допълнително разсейващи оформления. 

„Също така сме го направили по-лесен за споделяне на прекрасните ви истории", сподели Фейсбук в поста, с който обяви новата услуга на мрежата. Приложението ще бъде достъпно за притежателите на iPhone от 3 февруари.

Вестникът представя истории и тематични секции, позволявайки на потребителите да проследяват теми вариращи от новини за храна и спорт до такива за наука. Партньорите на вестника не са конкретно назовани, но видео, публикувано от Фейсбук, показва потребител, който разглежда различни статии от в. "Ню Йорк Таймс", сп. "Тайм", в. "Ю Ес Ей Тудей", в. "Хъфингтън Пост" и други.

Говори се, че в последните седмици от Фейсбук са наемали редактори, за да допълнят алгоритмичния си метод за доставяне на съдържание до своите потребители. 

Източник: БГНЕС