Документалната поредица IN SITU, копродукция на Българската национална телевизия и филмова къща „Провентус”, спечели специална награда от журито на Х Международен фестивал на туристическия филм – България „На Източния бряг на Европа”. Форумът се проведе от 10 до 12 април 2014 г. във Велико Търново.

Продукцията на режисьора Атанас Димитров и сценариста Невена Андонова спечели симпатиите на 8-членното международно жури и публиката, а към него проявиха интерес и от други фестивали и организации. Той бе селектиран в категорията „История и култура” в раздела за документални филми.

IN SITU е документална поредица, която разказва за археологическите открития на българска територия от последните години.

За наградите от фестивала се бориха 35 туристически филма от 23 държави, а форумът бе посетен от близо 50 български и чуждестранни гости. Сред тях бяха представители на дипломатически мисии, чуждестранни туристически бордове, продуценти от Италия, Германия, Сърбия, Индонезия, Египет, Корея, Турция, Австрия, Хърватия, чуждестранни и български частни продуценти, национални телевизии.

На официалната церемония по награждаването в събота 12 април, в музей “Възраждане” на старопрестолния град наградите бяха връчени лично от директора на фестивала, кмета на Велико Търново, представители на Министерство на икономиката и енергетиката, председателя на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и други официални лица.