Днес в 20:30 ч. гасим лампите за час. Страната ни участва за трета поредна година в инициативата на международната организация WWF "Часът на Земята".

Тази година година в нея ще се включат близо 50 български града, които ще изгасят осветлението на емблематични монументи и сгради. Патрон на инициативата у нас е еврокомисарят Кристалина Георгиева, а официални "посланици" са тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов.В София и Перник има организирани безплатни концерти.

Целта е да се обединят гражданите на планетата за действия срещу климатичните промени и за ограничаване на вредното влияние на човешката дейност върху природата.

Тази година в "Часът на Земята" ще се включат рекорден брой държави - 134. Ще притъмнеят 25 от най-големите градове в света, както и 79 столици. Акцията се провежда за първи път на 31 март 2007 г. в Сидни, Австралия, като в нея вземат участие близо 2,2 млн. души и 2100 компании. През 2008-а в инициативата се включват 50 млн. души от 371 населени места в 35 държави, а през 2010-а  - над 1 млрд. души от 4000 населени места в 128 страни.

Повече информация за инициативата разгледай на официалната страница на WWF - България.

Вижте и промо видео:Информация: http://btvnews.bg/