Водещата по bTV Гена Трайкова най-вероятно ще оглави сектор „Новини“ на медийната група. Новият пост ще доведе до свалянето й от екрана на вечерната емисия новини.
Това е поредната промяна в екипа. Екранният партньор на Гена Трайкова – Венелин Петков, също слиза от екран, тъй като стана директор на „Новини, актуални предавания и спорт“, припомня "Труд".

Така от медията ще се наложи да търсят нова двойка, която да заеме мястото на Трайкова и Петков пред екрана. Екипът на "Прогноза за времето" също се промени.
Директор стана Емил Чолаков, който зае мястото на досегашната шефка Христина Балинска, която обаче остава в медията. За последните месеци съставът на „Би Ти Ви“ претърпя редица промени.

Рокадите продължават

В началото на февруари Люба Ризова и Виктория Бехар, които бяха част от медията от самото й създаване, взеха решение да напуснат. От телевизията обявиха също, че от 1 април водещият на "Денят започва" по БНТ1 Росен Цветков ще работи за тях.

Ивайло Везенков, който бе част от екипа на "Би Ти Ви", но се премести в конкурентната "Нова ТВ", също се връща в медийната група. Припомняме, че от 1 февруари 2014 г. Павел Станчев зае позицията главен изпълнителен директор на "БТВ Медиа Груп".

Павел Станчев замени на поста Вики Политова. Станчев от 2013 г. е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения.

Източник: econ.bg