Георги Харизанов поема поста изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на телевизия Европа от днес, съобщиха от медията.
Бившият директор на "Напоителни системи" ще продължи да води предаването „Реакция”, което е съвместен проект на телевизия „Европа” и Института за дясна политика, чийто основател е Харизанов.

ТВ Европа има 16-годишна история. Тя е основана от бившия евродепутат от ГЕРБ Емил Стоянов. Медията има две студия - в Пловдив и София. Тя има и дългосрочни договори за обмен на информация и предавания с "Ройтерс" и "Дойче веле". През 2011 г. става член на Асоциацията на търговските телевизии в Европа (ACT) - най-голямата европейска медийна организация.

Георги Харизанов бе шеф на "Напоителни системи" по време на първия кабинет на Бойко Борисов. През 2014 г. прокуратурата му повдигна обвинение, заедно с още двама бивши шефове на дружеството, за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е нанесла на дружеството щети за над 560 000 лв. Съдът обаче го оправда.

Същата година Харизанов бе пребит с метални тръби от двама неизвестни пред дома му в столичния квартал "Красна поляна". Той бе приет във Военномедицинска академия със сериозни травми.

Инфо: ТВ Европа/dir.bg