Телевизията вече прилича на отчаяна застаряваща проститутка, която е готова на всякакви унижения само и само да има работа. В този смисъл е ясно, че предавания като „Женени от пръв поглед" ще са добре дошли. И че никой няма да си даде сметка за безотговорното разместване на ценности в името на шоуто. Защото хайде някой да ми обясни кому е нужно тия двама несретни хора да се запознават на сватбата си? Кому е нужно изобщо да сключват брак, без дори да са си помирисвали дъха? И на кого, ако не на шоуто „експеримент" служи тази административна подробност, която в края на краищата представлява един договор между двама души?

Не съм точният човек, който да прокламира ценностите на брака като институция, но чак пък да го използваш като отправна точка, вместо като логичен край, е някак социално безотговорно. Другото, което ме кара да се бунтувам, е именно експериментаторската претенция. Дайте сега да видим какво ще стане, ако оженим Гошко от Айтос за Пенка от Годеч и после им гледаме семейния сеир за около месец!

Ще се изпокарат ли?

Той ще й хареса ли манджите? А тя ще е доволна ли от уменията му да поправя развалени електрически уреди? Ще го дразни ли гласът й? Ще й бъде ли възможно да понесе хъркането му?... Все такива едни съществени въпроси, на които ние, зрителите, ще си дадем отговор, настанявайки се невидимо в домовете им, под завивките им, зад чиниите им.

И какъв ще бъде следващият експеримент, след като се наситим на този? Може би „Родили дете от непознат"? Формат, в който екип от експерти ще събира двойки според ДНК-то им и ще ги кара да правят деца в ефир? Или пък „Убийство с непознати"? Чудесно ще е - трябва да убиеш някого, но до последния момент не знаеш кого, а журито ти „мачва" идеалната жертва и ти определя метода на убийство... По тази логика могат да се народят още купища нови риалити формати и социални експерименти, които да донесат милиони печалби на телевизиите и да ни обогатят като личности. Само си пуснете въображението: „Нацист за един ден", „Да си осиновиш ромче за едно лято", „Мислят си, че могат да крадат", „България търси мутант", „Кошмари в клиниката", „Самоуки лекари"...

Благодаря за телевизионния фалш! Моето шоу е друго - „Отказали да гледат от пръв поглед".

Информира агенция Cross.bg