HBO прави онлайн услугата си HBO GO достъпна до крайни потребители в България и още 6 страни в Европа

От днес, 29 ноември, онлайн услугата на HBO, HBO GO, дава възможност за абонамент от крайни клиенти в България, Словения, Хърватска, Сърбия, Черна гора, Македония и Босна и Херцеговина. Новият модел на предлагане чрез заплащане на месечна такса само за HBO GO стартира на 13 ноември в Унгария, Румъния, Чехия и Словакия, в които услугата е достъпна освен през оператор вече и за крайни клиенти.

Онлайн платформата HBO GO включва богатото видеосъдържание на HBO с оригинални сериали, игрални и документални филми. Наред със заглавия, продуцирани от HBO Европа, зрителите могат да открият впечатляваща селекция от блокбастъри, класически филми и изцяло обновена детска секция.

Възможността за директен абонамент от краен потребител е налична за България от днес на www.hbogo.bg.

 

Ерве Паян, главен изпълнителен директор на HBO Европа, сподели: "С разширяването на HBO GO като услуга с вариант за директен достъп улесняваме още повече потребителите да станат абонати на HBO. Новите ни зрители могат да очакват качествена селекция от международно признати заглавия и европейски продукции на HBO - сериали и документални филми, в които компанията инвестира постоянно, за да отговори на очакванията на публиката в нашия регион.“

 

Моделът на предлагане на HBO GO, насочен към крайни клиенти дава възможност на любителите на качествено видео съдържание да се насладят на любимите си заглавия навсякъде и по всяко време. До момента филмите и сериалите в HBO GO можеха да се гледат на компютър, смартфон, таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Всеки абонат на услугата може да добави до пет устройства към акаунта си, с възможност за едновременно гледане на две устройства. Любителите на качествените филми и сериали може да се регистрират директно на www.hbogo.bg и да гледат богатото съдържание безплатно за 1 месец.

 

След изтичане на безплатния месец потребителят преценява дали да продължи да гледа HBO GO. Абонирането става чрез кредитна или дебитна картa при онлайн регистрацията. Това позволява на потребителя да има пълен контрол върху абонамента си и сам да решава кога да го прекрати.

 

Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни

оператори.

 

HBO GO позволява на зрителите да се наслаждават на всички сезони на популярни и оценени от международната критика оригинални продукции като “Игра на тронове“, „Западен свят“, „Силициевата долина“, заедно с обичани класически сериали като „Сексът и градът“, “Семейство Сопрано“ и „Наркомрежа“. Абонатите на HBO GO имат достъп и до местни продукции на HBO Европа като “В сенките“ (Румъния), “Горящият храст” (Чехия), „Глутница“ (Полша) и „Златен живот“ (Унгария). Богато качествено съдържание се предлага и в секцията документалистика, включително сръбската продукция „Другата страна на всичко“, която спечели голяма награда от Фестивала за документално кино в Амстердам (IDFA) миналата седмица.

 

В HBO GO са налични и нови хитови заглавия, излезли на голям екран през настоящата година като „Красавицата и Звяра“, „Трейнспотинг 2“, „Джаки“, „Assassin's Creed“. Обширният избор от филми и сериали в различни жанрове и в специалната нова детска секция се допълва и от продукции на други компании, ексклузивно излъчвани в Европа от HBO. Сред тях са носителят на награди Еми „Историята на прислужницата“, „Берлински Вавилон“, емблематичният „Twin Peaks” и криминалният сериал „Лутър“. Съдържанието на платформата се обогатява на седмична база, като потребителите имат достъп до премиерите на много от заглавията паралелно с излизането им в Щатите.