Хосе Карерас обикновено е сдържан и не обича да говори за личния си живот, но пред британския всекидневник “Гардиън” великият тенор разкрива всичко за тайния брак, който сключи през 2006 г. с дългогодишната си приятелка. Тогава на тайна церемония златният тенор на операта се обрече на вярност на Джута Ягер - австрийска стюардеса, с която поддържа връзка още по време на брака с първата си съпруга Мерседес, от която има две деца. Преди 25 години, когато коварната болест левкемия за малко не отне живота му, двете жени се редували да стоят до леглото му в болницата. След възтановяването си Карерас обаче е засичан от папараците навсякъде с Джута, а през 1992 г. идва и официалната раздяла с първата му съпруга.

“Беше много труден период от живота ми, но за останалите неща съм много привилегирован”, разкрива тенорът, който беше спасен за шест месеца в изолация с алтернативно лечения в комбинация с болезнени операции. “Бях малко егоист, кариерата беше много важна за мен. След това се опитах да се сближа с децата и семейството, станах по-мъдър. “

Въпреки, че в средата на 90-те двамата с Джута се разделят, години по-късно се засичат отново във Виена и старата искра се разпалва отново. “Случи се през 2004 г., и двамата бяхме свободни, тя имаше 3 прекрасни деца”, разкрива душата си Карерас. Женят се на тайна церемония две години по-късно и от този момент стават неразделни – тя пътува с него за всичките му концерти и го подкрепя във всичките му начинания.

За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие. Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.