Революционните иновации, високите продажби и отдадеността към технологичното развитие са ключови за възхода на компанията

Huawei продължава да затвърждава позицията си на глобален технологичен лидер, като паралелно с това повишава и стойността на бранда си. Ежегодната класация на BrandZ за 100-те най-скъпи брандове в света, публикувана от WPP, поставя Huawei на 47-мо място в тазгодишната класация, което е с една позиция по-нагоре в сравнение с миналогодишното подреждане, като технологичният гигант е повишил с 8% стойността на своя бранд. Huawei успява да намери място в Топ 50 на класацията за четвърта поредна година.

Революционните технологични иновации в устройствата на Huawei, като например камерата на P30 Pro, както и безпрецедентните технологии, стоящи зад сгъваемия 5G смартфон Huawei Mate X, успяха да възхитят както медиите, така и потребителите. Новите продукти на компанията бяха оценени много високо от световните технологични медии и спечелиха множество награди, като това логично се отрази положително и на продажбите.

В качеството си на световен лидер в областта на бизнес анализите IDC посочи в своя най-скорошен Worldwide Mobile Device Tracker, че понастоящем Huawei е единственият смартфон доставчик, който отбелязва ръст, регистрирайки 50% увеличение на своите доставки на годишна база.

Според IDC в момента Huawei притежава 19% дял от глобалния пазар на смартфони, като брандът е единственият от лидерите в бранша, който е повишил доставките си през първото тримесечие на 2019.

Успехът на Huawei е в унисон на увеличаващата се тенденция за глобален успех на китайските технологични брандове. Четири от 9-те новопоявили се в класацията компании са от Китай, а в Топ 100 има общо 15 китайски компании.

Отдадеността на Huawei към технологичните иновации, правещи по-лесен живота на потребителите, със сигурност ще укрепи авторитета на бранда и ще го прави все по-привлекателен за глобалната аудитория.

Хуманитарните проекти не са нещо ново за Huawei. Инициативата на компанията “AI for Good” цели да покаже как изкуственият интелект би могъл да бъде решаващ фактор в стремежа за подобряване на качеството на живот и преодоляването на най-различни предизвикателства, стоящи пред човечеството. Другите настоящи проекти на компанията включващ адаптирането на книги специално за нуждите на деца със слухови увреждания, специално приложение за сканиране на лицевите изражения, целящо да помогне на незрящите, както и ранното диагностициране на зрителни увреждания с цел максимално ефикасно лечение.