За разлика от повечето досегашни носими електронни аксесоари устройството с име MICA, което е съкращение от My Intelligent Communication Accessory, е с дизайн, присъщ по-скоро на бижутерията.

Въпреки растящата популярност на умните носими устройства, те често отнасят и критики, насочени най-вече външния им вид. И действително, повечето представители на този тип техника, не блестят с кой знае какъв впечатляващ дизайн, както отбелязват и много пазарни наблюдатели.

В компанията Intel, която отделя сериозно внимание на Waerables концепцията, изглежда са се вслушали в тези мнения, в резултат на което се появява стилната умна гривна, наречена MICA, съкратено от My Intelligent Communication Accessory (Моят интелигентен комуникационен аксесоар).

Въпросното устройство засега е достъпно в две основни версии, които се различават главно по използвания за изготвянето им материал. В едната версия се използват черна змийска кожа, бисери и лазурит. В другия вариант дизайнерите са заложили на бяла змийска кожа, тигриви око и обсидиан. Устройството е оборудвано с извит 1,6-инов дисплей, покрит със спафирено стъкло.

Умният бреслет Intel MICA може да възпроизвежда уведомления и съобщения, включително SMS-и, събития от календара, напомняния за срещи и др. Благодарение на поддръжката на 3G мрежи устройството може да се използва и самостоятелно – без свързване към смартфон. Вградената батерия се зарежда през USB интерфейс.

Повече подробности за своя стилен електронен аксесоар, който изглежда повече като бижу, отколкото като носима джаджа, от Intel обещават през октомври. Очаква се продажбите на бреслета MICA да започнат в навечерието на Колердно-Новогодишните празници, като аксесоарът ще се предлага в магазините на Barneys New York и Opening Ceremony. По предварителни данни, цената на MICA ще е $1000.

Снимка и информация: http://pcworld.bg