Кампанията „Академия за финансови анализатори“ ще даде възможност за работа и стаж на студентите в Bloomberg TV Bulgaria или Investor.bg Водещият икономически сайт Investor.bg обявява конкурс за студенти, който ще даде възможност на двама бъдещи магистри да се специализират напълно безплатно в сферата на финансите и капиталовите пазари. Победителите ще получат пълни стипендии за обучение в магистърска програма „Финанси“ в един от най-добрите бизнес университети у нас - Висшето училище по застраховане и финанси. Паралелно с това, първите участници в „Академия за финансови анализатори“ ще могат да прилагат знанията си на практика по време на стаж в единствения бизнес канал у нас - Bloomberg TV Bulgaria. А след успешното дипломиране от магистратурата, двамата студенти ще получат и предложение за работа от Investor.bg или Bloomberg TV Bulgariа.

В конкурса могат да участват студенти в 4 курс или дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина, с общ успех над 4.50. Те трябва да изпратят анализ на една от три финансови теми до 2 август на e-mail info@investor.bg.

Текстовете ще бъдат оценявани от специализирано жури в състав Бойчо Попов – главен редактор на Investor.bg, Таня Кръстева – главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, и доц. Юлия Добрева - преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси. Те ще излъчат петимата най-добри анализа и ще поканят техните автори на финално събеседване, което ще определи и двамата победители в първата „Академия за финансови анализатори“.

Темите, които участниците могат да избират да разработят са:

* Какъв ще бъде ефектът върху българската икономика от евентуална търговска война в световен мащаб?

* Какви биха били позитивите и негативите от влизането на България в Еврозоната?

* Кои са основните фактори, които влияят върху движението на капиталовите пазари през 2018 година?

Кампанията „Академия за финансови анализатори“ се реализира с медийното партньорство на Bloomberg TV Bulgaria и е част от образователната кауза на Investor Media Group, част от която е и водещата медия за икономически новини Investor.bg.

Целта на образователния проект е да инвестира в изграждане на млади специалисти, които да разчитат и анализират важната информация за финансовите и капиталовите пазари по света, и да представят на аудиторията новините още в техния зародиш.