Развръзката на първия социален и телевизионен експеримент в родния ефир - Женени от пръв поглед“ предизвика огромен зрителски интерес. Снощният епизод на шоуто, в който стана ясно, че две от общо трите двойки избраха да продължат живота си заедно, е бил най-гледаното телевизионно предаване в българския телевизионен ефир, в часовия интервал 20:56 – 22:57 часа. По данни на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, вълнуващата развръзка на шоуто е била категоричният избор на активното население (18-49) – близо 30 % от тях са гледали „Женени от пръв поглед“ снощи и само 20,7 % са предпочели предаванията на втората в класацията медия в този часови интервал.

Резултатите са показателни и за младата аудитория (18-34), която за пореден път избира Нова телевизия пред втората в класацията медия. Според данните на Нилсен Адмосфер, делът на Нова сред тази динамична и трудна за привличане целева група е 28,3 %, докато този на конкурентната медия е едва 19,6 %. Нова затвърждава за пореден път и водещата си позиция сред активното население в София и големите градове, отчитайки дял от телевизионната аудитория от 33,5%, в сравнение с втората в класацията телевизия, която отчита едва 21,5% дял сред тази група. Този петък от 21:00 часа ще разберем как шестимата участници продължават своя живот три месеца след края на експеримента. Те ще бъдат гости в студиото, където заедно с експертите ще дадат отговори на всички въпроси в „Женени от пръв поглед-финалът”.

Ако сте пропуснали интригуващата развръзка на „Женени от пръв поглед”, можете да я гледате в NovaPlay. Следете всичко за предстоящия финал на страницата на шоуто във Facebook.