Системата на Кока-Кола в България лансира на пазара най-новия продукт в портфолиото си –изворната вода РОСА. РОСА е природна изворна вода, предоставяща ежедневна грижа, от която всеки член на семейството се нуждае. Извира от чист планински източник, недокоснат от човешка ръка, тъй като се добива по гравитационен път и е със стабилен минерален състав.

На ексклузивно събитие специалистите - нутриционист д-р Росица Попова и педиатър д-р Кристина Захаринова, представиха ключовите характеристики на изворна вода РОСА и дадоха своите препоръки за по-добро хидратиране на малки и големи. Присъстваха спортисти, артисти, представители на медии, сред които водещата Силвия Лулчева, Ирена Милянкова, Армен Назарян, Жени Калканджиева, Ваня Джеферович, Екатерина Дунева, Ива Екимова, Красимира Кузманова, Антоанет Пепе и др. Заедно със своите деца те твориха, танцуваха, пяха и се забавляваха с детски спектакъл, сладоледено шоу и музикална програма с Дара Екимова.

С посланието си „Нежна грижа всеки ден“ и благодарение на естествения си произход и ниското съдържание на минерали и натрий, изворна вода РОСА е подходяща за всекидневна употреба за всяка възраст, включително и за приготвяне на бебешка храна.

„РОСА е една от изворните води с най-ниски нива на минерализация в България – 54мг/л и със значително ниско съдържание на натрий 2.7мг/л. Съгласно Наредбата за изискванията към бутилираните минерални, трапезни и изворни води, при съдържание на натрий не по-високо от 20мг/л се счита, че водата е подходяща за приготвяне на храна за кърмачета. Ето защо РОСА е подходяща за ежедневна консумация, включително от бременни и бебета“, заяви д-р Кристина Захаринова, педиатър, по време на официалното представяне на изворна вода РОСА.
Изворна вода РОСА е подходяща за бебета и деца до 3 години, тъй като организмите им трудно преработват богатите на минерални вещества води. Питейната вода от водопреносната мрежа често е със съмнително качество, за да се дава без да е предварително преварена. Изворната вода е по-лека на вкус и е добър избор за хидратация на всички, които търсят баланс между семейството, работата, кариерното развитие и активен социален живот.

„Водата е абсолютно необходима за живия организъм. Дневните потребности от вода варират в зависимост от физическата активност на човек, като е хубаво да се приемат между 2 и 4 литра на денонощие. Препоръчително е да се пие вода от проверени източници. Изворната вода, каквато е РОСА, заради ниското си съдържание на натрий, е подходяща за бедна на натрий диета“, коментира нутриционистът д-р Росица Попова.

Изворна вода РОСА е втората марка в категорията „Вода” на Кока-Кола в България след минерална вода Банкя. Лансирането на РОСА е поредната стъпка на компанията в процеса на утвърждаване като производител на цялостно портфолио от разнообразни напитки, предлагащи добавена стойност за консуматора и отговарящи на неговите нужди.

Изворна вода РОСА вече е на пазара в цялата страна. Предлага се в опаковки от 0.5L, 0.75L и 1.5L в twist бутилка като на минерална вода Банкя - PlantBottle с до 30% растителни материали и 100% рециклируема. Препоръчителната цена на РОСА е като тази на Банкя.