За Сийли Буут и Темперънс Бренан, главните герои в излъчвания по bTV Action сериал „Кости“, се знаят много неща. Какво обаче не знаем за двете знакови лица, чиито образи се превъплъщават от актьорите Дейвид Бореаназ и Емили Дешанел.

 

През всички епизоди на „Кости“ има безброй препратки към това, че агент Сийли Буут е „директен наследник“ на Джон Уилкс Бут (1838-1865) – американски актьор и борец за независимостта на Южните щати. Реално погледнато, почти невъзможно е Бут да е имал каквито и да било директни наследници. Той остава в историята като убиецът на Ейбрахам Линкълн и е първият убиец на президент в историята на САЩ. Като такъв за живота му са правени хиляди теории през годините от поколения историци и ентусиасти.

 

Въпреки това, няма никакви реални доказателства, че Джон Уилкс Бут е имал брак или е успял да остави наследство. Съвпадението на фамилните имена остава интересна закачка към историческите теории и остава зрителите да се чудят. Доктор Темперънс Бренън е използвала най-много и най-различни оръжия в сериала. И историята, свързана с това обаче не е от най-блестящите.

 

В пилотния епизод Темперънс използва пистолет Колт .22, с който успешно прострелва един от свидетелите на престъплението. В няколко други случая използва Глок 17 и .357 Магнум, за да защити своя партньор Сийли Буут, като няколко пъти е на ръба да застреля и самия него. Докторката дори използва едно от оръжията на Сийли Буут – Токио Маруй Хи-Капа 5.1, за да простреля преследвача на Буут. Най-голямото и смъртоносно оръжие, използвано от д-р Бренън, е Смит и Уесън.

Новите епизоди от 11-и сезон се излъчват всеки делничен ден в 19:00 ч. по bTV Action