Шефът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов прави телевизия. Досегашният проект „България 24", който се излъчва в интернет пространството и набира все по-голяма популярност, започва битка за придобиване на лиценз за ефирен телевизионен оператор, научи „Всеки ден" от работещи в медията. Така Каракачанов ще конкурира колегата си Валери Симеонов и в ефира.

Плановете на Войводата са да измести от ефира партийната телевизия на Валери Симеонов СКАТ със своята. Така двамата патриоти ще влязат в битка и за аудитория. Саравнованието им най-вече ще се раздели по партийна линия между гласоподавателите на „Патриотичния фронт", които до няколко месеца ще могат да избират кога да гледат телевизията на единия лидер, кога на другия.

Самата телевизия „България 24" претендира да е национална, а съдържанието е с информационно-публицистичен характер. Включват се новинарски емисии, публицистика, документални предавания и такива за бизнес. Официален собственик на медията е варненската фирма „Вижън Лаб ЕООД" с управител Мартин Христов. Самата телевизия обаче е под шапката и финансирането на партията на Каракачанов - ВМРО. Освен всичко останало, нейното излъчване е и от партийната централа в Македонския културен дом на улица „Пиротска" №5 в София. Въпреки обещанията за надпартийност в новините, най-честите гости в сутрешния блок са общинските съветници от ВМРО, депутати от хората на Каракачанов в парламента, както и евродепутата Ангел Джамбазки.

Макар само излъчвана онлайн, „България 24" има и извънредни живи включвани, както и коментари в реално време. Подобна по съдържание е и СКАТ на Валери Симеонов, но предвид ефирното й излъчване, засега се радва и на по-голяма аудитория. Възможно е част от зрителите да предпочетат ВМРО-проекта пред този на НФСБ.

http://www.vsekiden.com