Повече от 2000 кандидати от над 10 държави са се записали за прослушванията в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив

Както бе обявено преди месец, предварителните кастинги за петия сезон музикалното шоу "Гласът на България" започнаха в София днес. Стотици талантливи кандидат-участници очакваха екипа пред „Студио 5“ в НДК. Вокални педагози, корепетитори, редактори и продуцентът на шоуто ще се срещнат със записалите се за кастинг в столицата днес, утре и на 11 ноември.

Търсенето на нови гласове ще продължи в Бургас и Варна на 6 ноември в хотелите „Аква”, и в Пловдив и Велико Търново на 8 ноември, съответно в „Дом на културата Борис Христов” и хотел „Меридиан Болярски".

Ангелина Белчева, мениджър „локални продукции” в bTV и продуцент на четвърти и пети сезон на шоуто, коментира:
„Гласът на България” е шоу, в което избираме най-добрия от хиляди уникални гласове и разказваме вълнуващи лични истории. Целта ни е да намерим и покажем не просто кандидати за слава, а изключителни гласове с потенциал и мотивация да завладеят сцената и да стигнат до върха. Успехите на продуцираните от bTV участници от сезон 4 на шоуто са вече факт и с нетърпение очакваме да открием и подкрепим новите таланти”.

Хиляди заявиха желанието си за участие по електронен път. Над 2 000 са тези, които ще покажат вокалните си заложби пред музикалните педагози и продуцентите на предаването на предварителните кастинги в големите градове. Според Борислав Бояджиев, музикален продуцент на „Гласът на България”, бройката ще се увеличи в деня на прослушванията. „Готови сме да прослушаме всеки, който се яви на кастингите, без значение дали има предварително направена регистрация. Важното за нас е да има желание и дарба за пеене”, поясниха от екипа на предаването.

Тази година желаещите да бъдат следващия глас на България са от над 10 държави по света, сред които Русия, Франция, Полша, Англия, Италия, Молдова, Чехия, Китай, Гърция и други. Най-младият кандидат за титлата „Глас на България 2018” е едва на 8 години, а най-старият на 69.

„Надяваме се в бъдеще да имаме възможността да реализираме и детския вариант на предаването – „The Voice Kids”, коментира Ангелина Белчева по повод участието в музикалното риалити на кандидатите под 14-годишна възраст.

В пети сезон, освен със солови изпълнители и дуети, форматът ще изненада своите фенове и с трио формации, които според новите правила ще имат право да влязат в надпреварата за наградата от 50 000 лв., но без гаранцията, че ще продължат в шоуто в оригиналния си състав. Очаква се в предстоящия сезон да бъде въведено и ново предизвикателство в регламента на предаването, което ще донесе още по-силни емоции за участници и зрители. Новият елемент в етапа „Вокални двубои” ще придаде динамика в надпреварата, която ще достигне своята кулминация в концертите на живо.

Петият сезон на продуцираното от bTV Media Group шоу „Гласът на България” се завръща в ефира на телевизията през пролетта на 2018 г. и обещава много забавление и качествена музика.