С идването на новата година сигурно много от Вас се питат кои български канали ще тръгнат в HD през идващата 2015-та. Ето за това решихме да ви информираме за плановете на телевизиите. Първата телевизия, която задължително ще трябва да тръгне в HD е "bTV CINEMA". Канала излъчва множество филми и затова е необходимо да има излъчване с по-добро качество, от каналите на bTV. Има още един канал - "bTV Comedy", който скоро си смени опаковката и визията, а следващата стъпка е излъчване в HD.

Освен тези канали още през 2014-та трябваше да стартират каналите "NOVA HD" и "Diema HD". За жалост, обаче така и не стартираха, а причината вероятно пак е финансова. Много от зрителите ще очакват старта на "Нова" в HD, защото заедно с "TV7" са двата национални канала, които усилено бавят старта си в HD.

В HD картина през 2015-та ще видим и новият платен спортен канал на "Нова", за който се говори много усилено. От кабелните канали пръв в HD ще стартира "TV+", но за момента точна дата все още няма. Очакваме разбира се и някоя друга телевизия да ни изненада с излъчване в HD, защото все пак сме 2015-та година и само в България основните канали нямат още HD версии.

В Европа дори вече някои национални канали правят тестове в Ultra HD, но ние за сега ще се задоволим с HD.

Очаквайте още подробности по темата през 2015-та година!