Служители от Българската национална телевизия подеха кръстоносен поход срещу, според тях, безобразията, които се вършат там. Те са изразили възмущението си в писмо до агенция ПИК. Поместваме го без съкращения:

"Обръщаме се към вас колеги от агенция ПИК защото сте единствените, които имат смелостта да се занимават със злоупотребите в БНТ и да алармират обществото за тях.  

От нова година, както знаете, по БНТ се излъчва шоу-поредицата “Най-добрите години от нашия живот” - The Best Years of Our Lives - оригинален формат, за чиито права БНТ е платила 200 000 евро, гласувани от стария УС на националната телевизия.

Тази продукция е най-пищната в българския ефир от няколко години насам, нещо което БНТ шумно обявява. Това обаче, което премълчава е избора на компанията реализатор - Дрийм Тийм Прадакшънс АД, собственост на Евтим Милошев и компания.

За избор на фирма реализатор не беше обявен конкурс за външни продукции, както е по закон, и за това остава загадка за нас как тази фирма е била избрана и по какви критерии?

Бюджета за реализация възлиза на над 10 000 лева, което определено е нарушение на Закона за обществените поръчки, който БНТ е длъжна да спази, като държавна институция.

Ние сме служители на тази медия и сме силно притеснени защото както знаете за 2014 година бюджетът на БНТ е орязан с 5 млн. лева.

 В същото време се харчат пари за супер продукции със съмнителна възвращаемост и рейтинг, който е под въпрос, като пресен пример е най-скъпия БГ сериал за всички времена и епохи "Четвърта власт" или пък пиано бара на Искра Ангелова близка приятелка на Севда Шишманова.

Тоест огромни средства се изразходват при пълна липса на прозрачност, като винаги зад тези машинации и комбинации главна роля има Севда Шишманова.

При всичко личи, че ръководството на БНТ няма да ограничи разходите за продукция и въпросът е от къде ще се компенсира недостига?

От нова година насам из кулоарите се говори единствено за съкращения, дори бюджетът на БНТ2, който се изготвя на тримесечие, се прави месец за месец и не е ясно какво ще е бъдещето на БНТ2".

 

Служители на БНТ

Източник: pik.bg