Люксембург, 14 Ноември 2014 – SES S.A. (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) обяви днес, че люксембургският доставчик на сателитна телевизия M7 Group договори допълнителен капацитет и удължаване на съществуващото споразумение за капацитет на сателит ASTRA, на орбитална позиция 23.5Е.

M7 Group ще използва допълнителния капацитет, за да увеличи броя на предлаганите HD канали от Skylink, платформата директно-до-дома (DTH) на M7 за Чехия и Словакия. С обхват от повече от два милиона домакинства, Skylink е водещата сателитна телевизионна платформа в тези две държави.

“Търсене на HD съдържание на чешкия и словашкия пазар нараства с голям темп и за нас е важно да отговорим на изискванията на клиентите за HD съдържание и по този начин да запазим лидерската си позиция. Новият договор със SES ще ни позволи да направим точно това”, заяви Яромир Глисник, член на борда на  M7.

“Радваме се, че можем да подпомогнем плановете на M7 Group за достигне до нови зрители. Същевременно оставаме отдадени на идеята да помогнем за развитието на бизнеса им на целия европейски континент”, заяви Норберт Холзе, Старши вицепрезидент за Европа на търговския отдел на SES.