Близо две години телевизията оцеляваше без никакви предавания и с нищожно покритие

Гледаемостта на телевизия главоломно намалява, въпреки че ТВ централите по неясни причини все още мерят рейтинга в „милиони зрители“. Изчезващите телевизионни медии вече не учудват никого, а появата на нов канал е събитие.

2013 година бе изпратена от фалита на NBT, посрещаме 2014-а с края на MAD TV. Музикалната медия бе българското подразделение на популярния едноименен гръцки канал, стартирал излъчване още през 1996 година.

За разлика от NBT, обаче, кончината на MAD TV дори не намери място в информационния поток. Разбираме случайно за новината от Фейсбук профила на столичния оператор TV Net.

Началото на края за MAD TV беше преди цели три години, януари 2011-а. Тогава от българското представителство съобщиха, че телевизията спира разпространение по сателит. Въпреки че се осъществяваше от гръцка страна, разпространението бе достъпно и за абонати на „Булсатком“.

След няколкоседмично цялостно прекъсване на сигнала, MAD TV спазиха обещанието си „да се завърнат по оптика“. Те започнаха да подават наземен сигнал до централите на кабелните оператори, като MAD TV никога повече не се „докопа“ до сателитно разпространение.

След „Булсатком“, нов жесток удар дойде от „Близу“. Големият оператор търпеливо изчакаMAD TV да преодолеят проблемите с разпространението, но се оказа, че качеството на сигнала по оптика е незадоволително. Получаваха се прекъсвания, насичане на картината. MAD TV последователно изгуби позиции и в аналоговата, и в цифровата програмна схена на оператора.

Всички предавания по медията бяха прекратени, спрян бе и сайтът на телевизията. Едва година след свалянето от сателит техническите проблеми бяха изчистени изцяло, но колцина разпространители бяха проявили търпение към музикалната медия. Сред разпространяващите сигнала бяха TV Net, Megalan, Multimedia в София.

До датата 16 януари 2014 година – официалният, необявен и незабелязан от никого край.

В тази статия е използвана информация от slusham.com и TV NET.