За забрана на партийните телевизии заговори Мария Стоянова, която е член на Съвета за електронни медии. Според нея съществуването на подобни медии, какъвто е случаят с "Атака", е абсолютен феномен в Европа.

Стоянова заяви, че в нашата страна няма категорична забрана за съществуването на такива телевизионни субекти, но очевидно се нуждаем. В други държави това е направено и такъв феномен не съществува, каза Стоянова.

 "Ние сме допуснали в нашето медийно пространство, в нашето публично пространство да съществуват медии, в които журналистите да бъдат едновременно с това и политически лица, активни политици, дори кандидат-депутати или както беше доскоро - депутати и членове на Общински съвети в Бургас например, какъвто е случаят с телевизия СКАТ, а за депутати имах предвид представителите на "Атака" в българския парламент", уточни Стоянова.

Тя изтъкна, че това у нас създава трудности на Съвета за електронни медии. Стоянова даде пример с предишното Народно събрание, когато "Атака" бе активен участник в дейността на парламента. Когато СЕМ е констатирал нарушение в телевизията на "Атака", се е сблъсквал с парадокса, че депутати от "Атака" са били членове на медийната комисия в парламента и пряко са взаимодействали с работата на регулатора.

На този фон , трета българска партия в лицето на БСП загатна ,че иска да стартира партийна телевизия още преди месеци.