Тя се присъединява към новините и актуалните предавания

Едно от емблематичните лица на NOVA - Миа Сантова, се завръща в екипа на телевизията като водещ на следобедната емисия новини в 16 ч.

Тя ще се появи на екран през ноември, като част от стратегията на Нова Броудкастинг Груп за привличане на най-опитните и разпознаваеми журналисти в България.

„Щастлива съм, че Миа Сантова се завръща в NOVA, където стартира нейната професионална кариера. Натрупаният опит през годините, в съчетание с нейната телевизионна харизма, ще допринесат за осигуряването на още качествено и разнообразно съдържание на новините и актуалните ни предавания на медията“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

Миа Сантова стартира кариерата си като международен редактор в отдел Новини на Нова телевизия през 1995 г., докато все още е студент в журналистическия факултет на Софийския университет. Освен значими световни събития, отразява и културния живот в столицата, а по-късно става и водещ на новините.

Продължава професионалния си път като главен редактор на Новини и актуални предавания на телевизия Диема, а по-късно оглавява и екипа на българското издание на женското списание Madame Figaro. Води и авторско сутрешно публицистично предаване в ТВ7 - "Уикенд с Миа Сантова" (4 месеца през 2012-2013 г.). Има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

„Най-хубавите 13 години от професионалния ми живот са в NOVA, която още в началото се превърна в мое семейство. Заедно с колегите поставихме началото на една голяма и силна медия. Въпреки раздялата, никога не съм спирала да следя нейното развитие и трансформацията й от телевизионен канал в най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания. За мен е голямо вдъхновение отново да съм част от екипа на телевизията“, споделя Миа Сантова.