Най-големият български спектакъл „Мистерията Еньовден“ ще направи своя дебют това лято и на открита сцена. Първото изиграване ще бъде в Античен театър Пловдив на 30 май 2014 година. Началото ще бъде дадено точно в 21:00 часа, а билети може да намерите в мрежата на TicketPro и Eventim на цени от 20 до 50 лева.

„Изключително съм развълнувана от факта, че мащабният ни проект „Мистерията Еньовден“ ще бъде видян и от пловдивската публика. Решихме неговото изиграване да се случи именно в началото на лятото и да бъде изигран за първи път под открито небе“, коментира Нешка Робева.

Малко преди да стъпи на сцената на Античния театър, публиката ще има възможност да види за последен път

спектакъла в София на 8, 9 и 10 април в зала 1 на Национален дворец на културата. Представлението ще ви върне към традициите, ще ви потопи в изяществото и красотата на танца, допълнени с вълшебните гласове на Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард рок звученето на Звездомир  Керемидчиев – Звезди, рап музика, представена от „Хората от гетото“ и прекрасното изпълнение на кавал от Костадин Генчев. Мистериозното ще бъде допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов. Очаквайте съвсем скоро и останалите дати и места, на които ще бъде показан спектакълът в България.

„Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение.

Билети търсете в мрежата на TicketPro, Eventim, както и online на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.htmlи http://www.eventim.bg/bg/

Всичко за спектакъла „Мистерията Еньовден“ можете да следите и от официалната Facebook страница - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden