„Телеграф”, „Монитор”, „Политика”, „Меридиан мач” и 50% от Издателска къща „Борба” са били купени от Ирландска компания. Ето и пълния текст на прес съобщението от Нова Българска Медийна Група Холдинг :

"Ирена Кръстева Изпълнителен директор на Нова Българска Медийна Група Холдинг:

Скъпи читатели,

На 11 април Нова Българска Медийна Група Холдинг сключи рамков договор с ирландското дружество Media Maker Limited за продажбата на дружествата издатели на вестниците „Телеграф”, „Монитор”, „Политика”, „Меридиан мач” и 50% от Издателска къща „Борба”.

През последните седем години медийната група разви тези вестници и успя да ги направи едни от най-влиятелните и тиражните в България. Нещо повече, холдингът разби медийния монопол на немската група ВАЦ, с което възстанови конкуренцията на пазара на печатните медии в страната. С това ние изпълнихме своята обществена мисия да защитим българските медии и високите стандарти на професионална етика.

Благодаря на хилядите наши читатели за доверието и подкрепата през тези години. Точно те ни позволиха да отстояваме истината, да бъдем критични към негативните обществени явления, да чуваме гласа на народа и да му даваме трибуна.

Отстояването на тези позиции в много случаи водеше до яростни атаки срещу мен, моето семейство и вестниците на холдинга. Но ние не се поддадохме и продължихме да казваме истината. Надявам се, че тази линия ще бъде следвана неотклонно и след приключването на сделката и моето оттегляне.

Желая на всички светли великденски празници! "