Мтел получи отличието TRUE LEADER 2016 в сектор телекомуникации от ICAP Bulgaria. През 2016 г. компанията отчете приходи от 412 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 125,6 милиона евро. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия. През 2016 г. Мтел е лидер в България по брой клиенти на фиксиран интернет и втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги. В началото на 2017 г. операторът навлезе и на пазара на телевизионно съдържание като стартира собствени спортни канали – Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2.

 

„Тази награда е много важна за нас, защото не е плод на субективно решение, а показва мястото на една компания на пазара. Това е награда за усилията на всички нас от Мтел, които полагаме големи усилия да бъдем „истински лидер” . Затова съм много щастлива и горда да получа наградата, която по обективни критерии определя Мтел като TRUE LEADER в сектора на телекомуникации”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в Мтел.

 

Инициативата на ICAP България цели да отличи и насърчи положителните бизнес практики в България. Наградените фирми отговарят на няколко критерия: висока доходност, увеличени на персонала, кредитна стабилност и водеща позиция в сектора на дейност. Решението за отличените фирми не се взема от жури и процедура на гласуване, а спрямо официално публикувани данни.

 

TRUE LEADERS са компаниите които са сред ТОП 300 най-печеливши компании по EBITDA за 2016 г., увеличили са броя на своя персонал спрямо предходната, имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score B2 – A1) и съща така са лидери в своя сектор.