С Mtel Europe&Balkan, само срещу 1,99 лева на ден, клиентите на телекома могат да се възползват от 100 минути, 100 sms-а и 200 MB на ден с двете държави и без да са налице изисквания за намаляване на цените.

 

Още през май, преди темата за регулацията на роуминга на страните от Западните Балкани да стане актуална, Мтел се погрижи клиентите да ползват при изключително достъпни ценови условия роуминг услуги, като намали цената на тарифата Mtel Europe&Balkan. С нея, само срещу 1,99 лева на ден, потребителите разполагат със 100 минути за разговори, 100 sms-а и 200 MB мобилен трафик в препоръчителни мрежи в Македония и Сърбия.

Роуминг тарифата Mtel Europe&Balkan е специално създадена, за да посрещне необходимостта на потребителите да разполагат с достъпна роуминг услуга. През последните години броят на българите, пътуващи извън граница, расте, като това се наблюдава с пълна сила по време на празниците.

Клиентите на Мтел могат по всяко време да заявят Mtel Europe&Balkan на 1758 или да преминат към регулираната тарифа в роуминг, като това става с изпращане на безплатен sms на 1773.

Едни от най-ползваните на тарифни планове на телекома – Мтел без граници XL, 2XL и 3XL – също включват допълнителни безплатни минути, sms-и и мегабайти в ЕС, Македония, Сърбия и Турция. Най-големият от тях – Мтел без граници 3XL – предлага 1000 минути, sms-и и MB мобилен трафик в роуминг.