И тази година Мтел, част от A1 Group, ще подкрепи стартовете от Световната купа по сноуборд за мъже и жени в Банско, които ще се проведат от 26 до 28 януари. Телекомът е подготвил много игри и изненади, които ще очакват феновете на зимните спортове в специална FUN зона, изградена в партньорство със Samsung.

 

Един щастливец ще има шанса да спечели най-новия смартфон на Samsung – Galaxy A8 (2018). Пет от участниците в игрите ще си тръгнат с официални стартови номера на Световната купа по сноуборд в Банско 2018, подписани лично от Александра Жекова. По време на игрите в Мтел ще раздаде и 10 официални шапки на Българска федерация ски. Телекомът ще раздаде още над 1 500 награди – раници, тъчскрийн ръкавици и термочаши са част от подаръците, които ще останат за спомен на всеки от гостите във FUN зоната на Мтел.

Специално за началото на зимния сезон в България Мтел внедри 4.5G мрежа в Банско и останалите ни зимни курорти, която осигурява скорост на връзката до 150 Mbps – увеличение с 30% спрямо досега. Технологията, която позволява това, се нарича „обединяване на честоти” (Carrier Aggregation) и генерира многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър. Мтел планира да внедри „Обединяване на честоти” в цялата страна до есента на 2018 г.

 

Световната купа по сноуборд

 

Заявки за участие в Банско, както и преди година, са подали всички действащи олимпийски шампиони в дисциплините от последните зимни игри в Сочи 2014, както и на най-добрите от световното първенство в Сиера Невада 2017 и в Световната купа. Участниците в паралелния гигантски слалом (мъже и жени) са 100, а същата е бройката и на тези от спринткроса.

 

България ще бъде представена в паралелните дисциплини от носителя на световната купа за 2016 г. в паралелните дисциплини Радослав Янков и от Теодора Пенчева при дамите. Останалите ни участници на паралелния гигантски слалом ще са Михаил Кръшняк, Станислав Вангелов и Димитър Ганичев. Голямата ни звезда Сани Жекова ще участва в скоростния сноубордкрос. В същата дисциплина при мъжете на старт ще застане талантливият Валентин Миладинов.