Българската национална телевизия е безспорният лидер в първия час на 2018-а година, задържайки вниманието на почти половината от телевизионната аудитория в България. Данните на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria) показват, че зрителите отново са предпочели да отпразнуват Новата година с концерта „Сцена под звездите“, който обществената медия традиционно организира със Столична община на пл. „Александър I“ в София.

 

В първите 7 минути след полунощ програмата на БНТ1 достига рейтинг от 16,51% (1 132 000 зрители). До края на спектакъла „Сцена под звездите“, БНТ1 запазва сериозна преднина пред останалите два конкурентни тв канала с рейтинг от 14,38% (bTV – 6,69%; NOVA – 1, 97%).

Рекорден е и броят на жителите и гостите на София, които дойдоха на пл. „Княз Александър I“ в новогодишната нощ. Над тридесет хилядна публика посрещна 2018-а с музиката на Хилда Казасян и Васил Петров, заедно с бенда на Ангел Заберски, група „Акага”, DARA, Михаела Маринова, Християна Лоизу, група „Сигнал” и Николина Чакардъкова, с ансамбъла на неврокопските танцьори.

 

Според пийпълметричните данни на ГАРБ обществената телевизия е фокусирала най-висок интерес и към новогодишното поздравление на президента на Р България Румен Радев. Малко над 1 милион зрители са предпочели да го видят по БНТ1.