Е скъпи приятели днес е последният ден от тази дълга и изпълнена с много събития година. За това днес решихме да обобщим най-интересното от годината  с няколко изречения или казано ''Нашият Коментар!''.2014-та започна по традиция с порция от повтарящи се и потриващи се филмови маратони по основите ни телевизии. Ето и кратък обзор на националните ни телевизии:

BNT - BNT HD

Годината за Националната ни телевизия бе много успешна. Първо стартира нов канал "BNT HD", второ бяха излъчени двете най-големи спортни събития на годината, а именно ''Зимните Олимпийски Игри в Сочи '' и ''Световното първенство по Футбол в Бразилия''.

Освен с тези спортни събития "BNT " си вдигна рейтинга и с българските сериали ''Четвърта Власт'' , ''Под Прикритие'' и ''На Границата'', а с често излъчване на български филми в ефира както на "BNT 1", така и на "BNT 2" и "BNT Свят". През изминалата година "BNT" разви изключително бързо новия канал "BNT HD" , който доби популярност и сериозна гледаемост. За съжаление тази година "BNT " не успя да зарадва само абонатите на "Булсатком" заради липсата на "BNT HD" в пакета на оператора.

"BNT" обаче направи и сериозни обещания за старт на нови канали като "BNT 3" и  "BNT +" , които поради една или друга причина не стартираха. Но нека пожелаем на BNT една още по успешна 2015-та година.

bTV Media Group

2014-та година ще бъде помнена дълго от "bTV", не заради някаква грандиозна промяна, а заради 12-те месеца, в които канала бе постоянен лидер в пийпълметричните класации. Или на кратко казано "bTV "  май беше най-гледаният канал тази година.Цели 365 дни никога не паднаха от 1-во място. За жалост и тази година не успя да направи промяната със своя спортен канал "Ring BG", а именно той да стане 'bTV Спорт".

Общо взето тази година той не направи кой знае какви промени. Малко по разкраси "btv Comedy" и върна някои сериали, които вече сме гледали за енти път . Нови канали не видяхме, даже напротив ,медията от тегли "btv Lady +1" и "Ring BG +1" от ефира , защото те пари не носели. Голяма мистерия тази година остана и телевизия ''Novella'', която има лиценз. но така и не е видяла екрана.

'btv" направи и още една крачка назад тази година като намали драстично българските сериали в програмата си , които пък бяха заменени с турски и новата мода индийските сериали. Очаква се през 2015-та нов бг сериал , нови шоу програми и нова борба за първото място след аудиторията.

Нова Броудкастинг

През 2014-та година Нова телевизия бе в непрекъснати скандали с "btv", 365 дена си мереха... рейтингите, като "Нова" все бе първа , от другата страна пък се чуваше "бтв" е номер 1, а ние така и не разбрахме кой сега е номер 1 ? Нова телевизия скандализира хората и направо си ги вбеси с реалити форматите си и най-вече с "Big Brother All Stars", в което един брадър не спираше да ръси псувни в 20 часа вечерта , а един друг ''ВИП'' не спираше да си сваля гащите и да си го развява пак в 20 часа - 21 часа точно, когато гледат и деца.

За жалост "СЕМ" пак си замълча и "Нова тв" не отнесе глоба заради ''Big Brother All Stars''. От към сериали "Нова" не ни показа нищо ново, минаха постоянни повторения на сериали излъчвани по FOX и куп други телевизии, за капак от Нова пак ни набутаха стари филми и анимации. Единственото ведро нещо през 2014-та в ефира на медията бе предаването ''Господари на eфира'', а също и забавното шоу ''Като две капки вода''. Други канали на "Нова", а именно "Diema" и "Кино Нова" продължиха и тази година да ни мъчат със стари сериали излъчвани вече по над 20 пъти, най-вече по "Diema".

Спорта по медията не беше на ниво. Гледахме А група , Висшата лига на Англия и още някои добри единични мачове от Германия. За жалост обаче "Нова" направи гаф и със спорта като привлече коментаторите от "ТВ7" за А група , нещо, което ядоса доста от зрителите. За финала на година бе разкрит и плана да пусне нов канал през 2015 ,по който да върви и А група и Английско ,но платено, което ако стане, ще ядоса феновете максимално.

Очакваме и 4 нови проекта през 2015-та , дано само не са като последния "Big Brother"! Очакваме и старта на "НОВА ТВ" в HD, което се забави адски много спрямо конкурентите на медията. Дано през 2015-та видим и "Нова HD" и "DiemaHD"!

TV7

Четвъртата национална телевизия тази година стартира много добре. Имаше български сериали, реалити програми, много предавания и всичко вървеше много добре. До като в един момент медията не бе завзета от синдик, след което остана без пари, 95% от предавания напуснаха ефира на медията, българските сериали спряха, а други не тръгнаха. Медията скочи и започна да се отбранява, което доведе до леко успокоение и опит за стабилизиране. Нови предавания се появиха чак в края на вече отиващата си година, но планове за нещо ново още няма.

С това нашия обзорен коментар приключва, за националните телевизии измина една биткаджийска година, една година на рейтинги и скандали. А ние очакваме 2015-та с много надежда за промяна и новаторство. Очаквайте новата ни рубрика ''Нашият Коментар!'' през 2015-та година ! Очакваме да има положителни промени през 2015-та , планове все още няма.